"Školy nie sú ani výskumné ústavy, ani zdravotnícke zariadenia, ale mali by slúžiť len na vzdelávanie našich detí!"
25 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Učitelia a riaditelia škôl v Rakúsku už 20 mesiacov musia byť sami flexibilní, pretože od ministra školstva stále nemajú žiadne jasné a jednoznačné pokyny, informuje fpoe.at.

„Rakúske školy nie sú ani výskumné ústavy, ani zdravotnícke zariadenia, ale mali by slúžiť len na vzdelávanie našich detí,“ – takto  komentoval hovorca FPÖ pre školstvo Hermann Brückl skutočnosť, že školy majú teraz prevziať aj úlohu zdravotníckych orgánov.

"Teraz majú školy po dohode so školským úradom priamo „nariaďovať“ dištančné vzdelávanie. A čo všetko ešte majú robiť?"

Pre školy a učiteľov nie je vyučovanie v tejto pandémii koronavírusu žiadnou hračkou, a minister školstva Heinz Faßmann z ÖVP by si to už konečne mal uvedomiť," - pokračoval Brückl.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zodpovednosť sa presunula na plecia učiteľov, žiakov a rodičov

„Učitelia a riaditelia škôl sa už 20 mesiacov musia flexibilne prispôsobovať stále sa meniacej situácii. Od rezortného ministra z ÖVP totiž neprišli žiadne jasné a jednoznačné pokyny.

Šéf rezortu Faßmann si zatiaľ ako minister veľmi uľahčuje život, pretože už niekoľko mesiacov prenáša zodpovednosť na učiteľov, žiakov a rodičov. Nefunguje to tak, že by sa dištančné vzdelávanie a vyučovanie v triede uskutočňovali súčasne. Ak chce minister školy úplne zatvoriť, mal by to jasne oznámiť," – tvrdí hovorca FPÖ pre školstvo.

Je zrelý na odstúpenie

„Zatiaľ sa zdá, že ministerstvu školstva chýba vedenie. Faßmann sa správa bezhlavo a je zrelý na odstúpenie,“ – cituje na záver Brückla portál fpoe.at.

(Medzititulky red. HD.)

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!