Pripravte sa - dvojtýždňový lockdown skončí v apríli!
25 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Je to tu. Lockdown až do jari. Alebo je niekto taký naivný, že verí, že to bude fakt trvať len dva týždne? Kladie otázku opozičný poslanec parlamentu za stranu Smer-SD Ľuboš Blaha vo svojom statuse na sociálnej sieti.

Vidíme, že vakcína NIE JE sloboda

"Celý rok klamali. Na čele s prezidentkou Čaputovou. Vraj vakcína je sloboda - choďte to teraz vysvetľovať zaočkovaným. Škaredo naleteli. Väčšina z nich si dala vakcínu kvôli tomu, aby mohli chodiť po baroch, nemuseli sa testovať, aby neprišli o prácu a aby mohli cestovať. Kvôli tomuto to riskli - nie kvôli zdraviu," rozobral na drobné známu vetu ´vakcína je sloboda´ Blaha.

Podľa smeráka dnes všetci očkovaní vidia výsledok. Budú sedieť v domácom väzení. "Vitajte medzi nami podľuďmi, priatelia. Oklamali vás. Sľubovali, že už nikdy nebude celoplošný lockdown ani núdzový stav. A prask - je to tu."

Živnostníkov zase nechala vláda  napospas

Čo je však podľa Blahu najhoršie, že vláda vyriekla ortieľ aj nad tisíckami rodín, ktoré prídu o obživu. Odsúdili k hladu obchodníkov, živnostníkov, prevádzky a hotely. Zase im nič nedajú, zase ich nechajú napospas.

Blaha upozorňuje, že zahraničné reťazce zase budú nechutne bohatnúť na úkor malých slovenských predajní a Matovič sa ešte aj vyhráža slovenským živnostníkom, že im násobne zvýši dane. "Toto je to úžasné Slušné Slovensko. Pomáhať nadnárodným reťazcom a bankám!"

Kde oddnes nakúpite? Prehľad toho, čo zostáva otvorené
Aj vy už strácate prehľad o tom, čo počas najnovšieho lockdownu zostane otvorené? Krútite hlavou nad novým výmyslom našej vlády - tzv. esenciálnou prevádzkou? Prečítajte si našu jednoduchú príručku. Tak za prvé: Nový výraz esenciálny označuje... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

S parlamentom sa neporadili

"A ľudia majú jediné právo - celý deň otročiť a večer ísť domov, zapnúť telku a nechať si vymývať mozog Markízou. Šťastný a veselý fašizmus," konštatuje opozičný poslanec.

A pýta sa: "Myslíte si, že sa prišli poradiť s parlamentom? Nie, oni tu už vládnu ako obyčajní tyrani. O lockdowne sme sa dozvedeli z Denníka N! To aj Hitler mal viac úcty k parlamentu," krúti hlavou Blaha.

"Jediné, čo vedia, je huckať Slovákov proti sebe. Huckať na ľudí policajtov. Huckať všetkých proti všetkým. Celé zle, toto je celé zle," uzavrel politik.

Imunológ Šinkora: Koronavírus je bežné respiračné ochorenie, líši sa iba tým, že ho sledujeme
Situácia v súvislosti s prebiehajúcou situáciou okolo pandémie Covid 19 rozdeľuje odborníkov aj v Česku. Kým dosluhujúca vláda chce sprísniť opatrenia, podľa imunológa Jiřího Šinkoru hodnoty nie sú nepriznivé, ale normálne. "Sme na úplne... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!