Platí zákaz hromadných podujatí, no sú aj výnimky. Ktoré sú to?
25 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Na Slovensku platí od štvrtka núdzový stav. To znamená zákaz vychádzania a tak isto sú zakázané hromadné podujatia. No aj tu sa nájdu nejaké výnimky zo zákazu. Ktoré sú to?

Čo sa môže konať?

Z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vyplývajú aj výnimky. Jednu z nich majú aj hromadné podujatia v režime očkovaní a prekonaní do desať osôb.

No podľa ÚVZ sa môžu konať len v súvislosti s výkonom práce. Organizátor musí zabezpečiť oznam o tom, že sa hromadné podujatie organizuje, píše portál cas.sk.

Krsty, sobáše, pohreby, bohoslužby

Bohoslužby sa môžu uskutočňovať len ako individuálna pastoračná činnosť. Sobášne obrady a krsty sa môžu uskutočniť maximálne za účasti šiestich osôb. Do tohto počtu sa nezapočítavajú osoby na strane organizátora.

Kde oddnes nakúpite? Prehľad toho, čo zostáva otvorené
Aj vy už strácate prehľad o tom, čo počas najnovšieho lockdownu zostane otvorené? Krútite hlavou nad novým výmyslom našej vlády - tzv. esenciálnou prevádzkou? Prečítajte si našu jednoduchú príručku. Tak za prvé: Nový výraz esenciálny označuje... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Pohreby sú bez kapacitných obmedzení. Dodržať sa majú protiepidemické opatrenia. Na sobášoch, krstoch, pohreboch, bohoslužbách sa budú musieť dezinfikovať použité predmety.

Zakazuje sa pitie z jednej nádoby viacerým ľuďom. V prípade kontaktu rozdávajúceho s ústami veriaceho, si musí rozdávajúci zakaždým vydezinfikovať ruky, pri prijímaní 'pod obojím' treba použiť pri každom prijímajúcom vždy novú lyžičku.

Športové podujatia bez divákov

Povolené sú aj voľby a profesionálne športové súťaže. Tie majú byť bez účasti divákov. Povinné je aj testovanie hráčov a členov organizačného tímu.

Činnosť karanténneho tréningového centra pre vrcholový šport je povolená len na základe súhlasu ministerstiev zdravotníctva a školstva.

Robert Fico: "Pes, ktorý ňuchá zadok iného psa, dostane kvalitnejšie informácie ako Slovák"
"Trochu na odľahčenie" - dal na sociálnej sieti Robert Fico. Ministerka kultúry pripravuje zmenu ústavy na ochranu novinárov, pripomína. "Skôr by bolo treba novelizáciu ústavy na ochranu ľudí pred médiami. PREČO?" Pýta sa Robert Fico "Lebo... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!