Starosta Becík: Vláda nemá ciele, nemá vízie, nemá absolútne nič!
24 | 11 | 2021 I Eka Balaskova

Starosta Branislav Becík vo svojom videu avizuje prípravu zákona, ktorým sa zamedzí predaj slovenskej pôdy cudzím štátom.

"Pred zhruba dvoma mesiacmi prepukol škandál, v ktorom sa ukázalo, že maďarská vláda skupuje nehnuteľnosti a plánuje skupovať pôdu na Slovensku." Ide Becík do problematiky. Podľa neho treba poznamenať, že "Premiér Orbán dobre vie, čo robí a vidno to aj na rozvoji v jeho krajine. Na margo tohto zámeru som vyzval našu vládu, aby začala konať a zamedzila tejto bezprecentnej akcii. Naša neschopná vláda sa zachovala, ako vždy - minister pôdohospodárstva vtedy zvolal tlačovku a upokojoval verejnosť, že všetko majú pod kontrolou."

V kauze eurofondov bol odsúdený prvý Slovák - bývalý starosta obce
Špecializovaný trestný súd SR v pondelok vyniesol prvý rozsudok v súvislosti s vyšetrovaním nového protikorupčného orgánu EÚ – Európskej prokuratúry (EPPO). Informáciu o tom priniesol Konzervatívny denník Postoj. Falšovanie dokumentov Bývalý... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Neschopná komisia

"Že vytvoria špeciálnu komisiu, ktorá pripraví zákon na ochranu pôdy. A aký je výsledok tejto komisie dnes?" pýta sa starosta Becík, no vzápätí si odpovedá: "Žiadny.Na stole nie je žiadny zákon a pred nami je posledné zasadnutie parlamentu tento rok. Neschopnosť a amaterizmus vlády skutočne spôsobuje, že skupovanie slovenskej pôdy hocikým zo zahraničia môže nerušene pokračovať ďalej,"

www.facebook.com/branislavbecik/videos/299438192043623/

Predložia zákon

"Na túto nemohúcnosť vlády a ministrov sa nemôžeme ďalej pozerať a predložíme za vás zákon na ochranu slovenskej pôdy Platí, že štát, ktorý rezignuje na vlastnú pôdu, postupne rezignuje aj na vlastnú existenciu," pripomína Becík. 

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!

NAKA zasahuje na ministerstve vnútra
Podľa TA3 NAKA zasahuje v súvislosti s verejnými obstarávaniami na ministerstve vnútra. Policajti od rána zasahujú v súvislosti s pokračovaním akcie Vata. Vykonávajú sa úkony súvisiace so spoločnosťou REMPO, ktorej názov sa spája s verejnými... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ján Papuga