Parlament reaguje na vulgarizmus vo vlastnom webe
24 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Už pred pár dňami sme vás informovali, že niekomu napadol veľmi ... povedzme netradičný pokus o vtip. Na zoznam poslancov, ktorí v tomto volebnom období sedia v parlamente, sa dostanete aj veľmi netradičným a expresívnym spôsobom. Stačí zadať do vyhľadávača jeden naozaj škaredý vulgarizmus.

Ako informoval portál topky.sk, po zadaní webu "www.ko*oti.sk" do vyhľadávača v prehliadači sa okamžite zobrazí zoznam súčasných poslancov NR SR.

Prepojenie funguje vďaka spolupráci českej internetovej spoločnosti a istému Robertovi J., ktorý je v spojení s týmto vulgárnym webovým prepojením spomenutý v poslednej pasáži webu a je z neho možné vyčítať, že tento spôsob "spojenia" s webom Národnej rady už zrejme funguje od 14. septembra tohto roka.

Nevieme tomu zabrániť

Topky preto oslovili samotnú kanceláriu parlamentu, aby sa k problému vyjadrili. Tí však tvrdia, že problém nie je na ich strane. O probléme pred našim upozornením dokonca ani nevedeli. 

Na zoznam poslancov NR SR sa dá dostať aj veľmi kurióznym spôsobom
V redakčnej pošte som si našla tip. Mám si vraj do vyhľadávača zadať www.k..ti.sk a uvidím, čo sa bude diať. Neskúšala som to, ale keďže sledujem kopec stránok so spravodajstvom, bola som zvedavá, či o tom niekde nepíšu. Predstavte si, niekomu... Čítať ďalej
22 | 11 | 2021 | Eka Balašková

"Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky o tejto skutočnosti nevedela, nie je prevádzkovateľom predmetnej domény, a teda nezodpovedá za jej obsah. Podľa charakteru problému, aj keď už o tom vieme, nevieme tomu definitívne zabrániť," vyslovila stanovisko Michaela Jurcová z kancelárie predsedu parlamentu Borisa Kollára.

Ako to funguje?

"Ide o presmerovanie užívateľa z jednej webovej stránky na inú a v tomto prípade o zneužitie danej technológie na nekalé ciele. Zároveň sa v danom prípade nejedná o trestný čin, resp. legislatíva SR nepostihuje toho času takéto konanie," dodáva kancelária.

Otázne je teraz, dokedy bude toto prepojenie fungovať. Teraz, keď už o ňom všetci vedia, by sa tým mal niekto začať zaoberať. 

Tak ostrý status na prezidentku ste od Belousovovej dlho nevideli
Včera, na margo vystúpenia Čaputovej a jej "prehre", sa vyjadrilo viacero známych osobností. Medzi nimi je aj šéfka strany Národ a Spravodlivosť Anna Belousovová. Jej mimoriadne ostré slová na adresu prezidentky sú odkazom agónie spoločnosti a... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ivan Mihale

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!