Na zoznam poslancov NR SR sa dá dostať aj veľmi kurióznym spôsobom
22 | 11 | 2021 I Eka Balašková

V redakčnej pošte som si našla tip. Mám si vraj do vyhľadávača zadať www.k..ti.sk a uvidím, čo sa bude diať. Neskúšala som to, ale keďže sledujem kopec stránok so spravodajstvom, bola som zvedavá, či o tom niekde nepíšu. Predstavte si, niekomu napadol veľmi ... povedzme netradičný pokus o vtip. Všimli si to aj topky.sk.

So slovníkom ktorý do slušnej spoločnosti nepatrí, sa nekamarátim

Web Národnej rady SR však asi tak, ako každý, kto sa o politiku zaujíma, trošku poznám. Ani vo sne by mne, tak ako málokomu napadlo, že na zoznam poslancov sa dostanete aj veľmi netradičným a expresívnym spôsobom. Po napísaní tejto šokujúcej stránky sa užívateľ totiž okamžite dostane na zoznam aktuálnych poslancov, ktorí v tomto volebnom období sedia v parlamente. A tak sa redakcia Topiek obrátila na tlačové oddelenie NR SR.

Slovak Lines tvrdí, že prechod vodičov do Arrivy neblokuje, ponúka BSK pomoc
Bývalý regionálny autobusový dopravca v Bratislavskom kraji Slovak Lines deklaruje, že neblokoval a ani neblokuje prechod svojich vodičov k novému dopravcovi, spoločnosti Arriva, ktorá od polovice novembra prevádzkuje prímestskú dopravu v kraji.... Čítať ďalej
22 | 11 | 2021 | tasr

Kto stojí za týmto výstrelkom?

Stanovisko parlamentu zatiaľ neobdŕžali, zato sa bližšie pozreli na konkrétne prepojenie. To funguje vďaka spolupráci českej internetovej spoločnosti a istému Robertovi J., ktorý je v spojení s týmto vulgárnym webovým prepojením spomenutý v poslednej pasáži webu a je z neho možné vyčítať, že tento spôsob "spojenia" s webom Národnej rady už zrejme funguje od 14. septembra tohto roka.

 

Internety sa zbláznili, toto

Zdroj: whois.sk-nic.sk

Nie je toto trestné?

Ide o problematiku z hľadiska IT technológii, o stanovisko k tomuto incidentu požiadali Topky experta Ondreja Macka. Ten okamžite "zdiagnostikoval" tento jav. "Ide o tzv. presmerovanie, ktoré si môže prakticky vytvoriť ktokoľvek. Je tu naprogramovaná funkcia na webovej stránke, ktorá neurobí nič iné, len presmeruje po zadaní tejto strany používateľa na portál NR SR," popisuje Macko. Táto vec je samozrejme zaujímavá aj z pohľadu práva. "Myslím si, že na toto legislatíva zatiaľ nemyslela. Domnievam sa, že toto konanie nie je trestným činom," uzavrel Macko.

Prokuratúra: Odposluchy z poľovníckej chaty umožnila zlá právna kvalifikácia
Vznik medializovaných odposluchov z poľovníckej chaty mala umožniť nesprávna právna kvalifikácia. Vyplýva to z uznesenia o zastavení trestného stíhania pre jeho nezákonnosť, ktoré TASR poskytla nitrianska krajská prokuratúra. Pytliactvo sa... Čítať ďalej
22 | 11 | 2021 | tasr

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!