Voľba Matoviča - životný omyl ! Ospravedlňujú sa jeho voliči priateľom a známym
23 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Pred rokom mal premiér Igor Matovič plán. Mal plán, ktorý sa volal plán, ale mali ho ešte naplánovať a nikto ho nemal rušiť. Jednoducho bol pri plánovaní plánu o pláne. Nevyšlo. Dnes má Igor Matovič, ako minister financií dokumentárny film s názvom daňová revolúcia. Po naposledy premietnutej časti, ktorá sa týkala živnostníkov si už pohneval aj ich. Živnostníci aj bežní občania sa na sociálnej sieti húfne ospravedlňujú svojím priateľom a známym. Za to, že ho volili.

Živnostníci sa ozývajú zo všetkých kútov Slovenka. "Nedávajú" tlačové besedy Igora Matoviča. Uráža ich, keď si o nich minister financií myslí, že nie sú skutoční živnostníci. A podľa neho nemajú ani skutočné výdavky. K tomuto poznatku Matovič dospel vlastnou hlbkovou analýzou. Ako povedal, aj on sám bol živnostníkom.

Žiadna z doposiaľ predstavených častí nového seriálu o daňovej reforme nepriniesla úsmev. Po samosprávach, zamestnancoch verejnej správy a ďalších skupinách zaplačú aj živnostníci. 

Lenč: Neschopný mesiáš! Už len vyčkať kedy sa rozplače
Minister financií Igor Matovič a jeho posledný diel dokumentárneho filmu o daňovej reforme, ktorú nazval revolúciou prináša aj pre živnostníkov v gastrosektore zmeny. Na stole povinný krčah s vodou, ale aj povinné detské a eko menu. Väčšina... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Matovič bol môj životný omyl

Medzi mnohými inými sa svojím priateľom ospravedlnil Marek Boka, vydavateľ a novinár zo Zemplína. Ospravedlnenie zverejnil aj na sociálnej sieti. "Priatelia, je čas sa Vám ospravedlniť, píše. "Ospravedlňujem sa všetkým, ktorých som dlhodobo presviedčal, že Matovič dokáže zmeniť k lepšiemu Slovensko. Bol to môj životný omyl," dodáva.

Podľa Boku Matovič neustále rozdeľuje spoločnosť a štve proti sebe jednotlivé skupiny spoločnosti. A má zrejme na mysli to, že Matovič sa snažil poštvať zamestnancov a živnostníkov. Boka ale upozorňuje, že väčšina živnostníkov si na seba ledva zarobí tak aby sa im to nejako vyplatilo. A pýta sa, ako môže porovnávať zamestnanca a živnostníka?

"Štát nesie za živnostníka oveľa nižšiu finančnú zodpovednosť a preto platí nižšie dane. Zamestnanec má 5 týždňov platenej dovolenky, PN na plnom plate môže byť celý jeden rok a potom môže mať invalidný dôchodok celý zvyšok pracovného života, má zabezpečený starobný dôchodok v dostatočnej výške. Živnostník nemá ani jeden z týchto zásadných benefitov pokiaľ sa sám o ne nepostará. Živnostník ručí za svoje podnikanie celým svojim majetkom, keď pracuje tak má na chleba, keď nepracuje tak môže skapať a ani pes po ňom neštekne," konštatuje.

Prokuratúra avizuje "ďalšie konania" v súvislosti s únikom odposluchov z poľovníckej chaty
V redakcii Hlavný Denník máme k dispozícii "Uznesenie v trestnej veci vedenej na Prezídiu Policajného zboru, Národnej kriminálnej agentúre, Odbor Západ Nitra... pre prečin pytliactva". Teda, v známej kauze odposluchu opozičných politikov v... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Igor Matovič do p..e fakt ti j..e?

Matovič sa podľa všetkého živnostníkov rozhodol zruinovať. Poúčal kto má do akej reštauráciee chodiť, uchechtával sa na tom, aký je slávny a tringelt vypnúť nemôže. Nezabudol ale ani na svoju rolu obete. Priznával, bol zmierený, opäť hľadal pravdu a spravodlivosť. 

Máme ministra financií, ktorého sa už aj najvernejší z jeho ľudu pýtajú, či mu je jedno, že strieľa vlastné góly. "Igor Matovič do p..e fakt ti j..e? Veď sa odvrátia všetci tvoji a nás odovzdáš ožebračených Ficovy! Toto nedokáže odmodliť ani tvoja dobrá žena katechetka, ospravedlň sa," znel ďalší hlas zo so sociálnej siete, po ktorej keď zrolujete, nájdete ďalšie a ďalšie názory a komentáre plné sklamaní. 

Matovič zdá sa prežíva druhé detstvo. Hrá rôzne hry a skúša to na víťazstvo. A kým deťom nie, jemu je úplne jedno, koho poráža. Ide o neho a jeho víťazstvá. Vlastné, osobné, bez ohľadu na kohokoľvek. Ale koaliční partneri by ho mohli a mali zastaviť, inak budú porazení spolu s ním.

Slovná prestrelka medzi Tarabom a Jurajom Rizmanom má pokračovanie
Páni Andrej Danko (SNS) a Štefan Taraba (Život - NS) sa po prezidentkinej návšteve Prahy nechali počuť, že pani prezidentka by mala výdavky na cestu pre svojho partnera platiť zo súkromnej peňaženky, nie si ich nechať platiť zo štátnej kasy. Včera... Čítať ďalej
22 | 11 | 2021 | Eka Balaskova