Prokuratúra avizuje "ďalšie konania" v súvislosti s únikom odposluchov z poľovníckej chaty
23 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

V redakcii Hlavný Denník máme k dispozícii "Uznesenie v trestnej veci vedenej na Prezídiu Policajného zboru, Národnej kriminálnej agentúre, Odbor Západ Nitra... pre prečin pytliactva". Teda, v známej kauze odposluchu opozičných politikov v poľovníckej chate. Vyplývajú z neho mimoriadne zaujímavé skutočnosti, ako aj to, že v súvislosti s únikom nahrávok a ich zverejnením došlo zjavne k viacerým porušeniam zákonov, ktoré na základe uznesenia samotného budú predmetom ďalšieho vyšetrovania trestnej činnosti.

"V predmetnej trestnej veci došlo koncom mesiaca október 2021 k úniku informácií z trestného konania, používajúcich ochranu utajovaných skutočností a k ich medializácii. Tieto úniky budú predmetom ďalšieho konania v inej trestnej veci." Píše sa tiež v uznesení. O tom však slovenský mainstream účelovo mlčí.

Neznalosť alebo zbabraný pokus diskreditovať opozíciu

Z uznesenia je možné dozvedieť sa mnohé ďalšie zarážajúce skutočnosti, navodzujúce oprávnený dojem, že už samotné odposluchy boli nariadené buď totálnou neznalosťou, alebo účelovým manipulovaním. V uznesení sa napríklad spomína fakt, že osoby, zaznamenané na videu sa nijakej polovačky za viac ako rok v danom poľovníckom revíre nezúčastnili.

Nezákonné!

Krajský prokurátor považuje uznesenie o začatí trestného stíhania za nezakonné hneď z viacerých dôvodov. Podrobne ich v Uznesení o zastavení stíhania vymenúva rad radom. A to na rozsiahlej textovej ploche, citujúc paragrafy, o ktoré sa opiera.

Záznamy sú právne nepoužiteľné

Prokurátr krajskej prokuratúry napokon zdôvodnil, že k začatiu trestného stíhania tak, ako bolo zdôvodnené " nebolo vôbec možné vyhotoviť obrazové, alebo zvukovo-obrazové záznamy". Čiže, "dôkazy" takto získané, nie sú použiteľné v žiadnom inom konaní.

Lenč: Neschopný mesiáš! Už len vyčkať kedy sa rozplače
Minister financií Igor Matovič a jeho posledný diel dokumentárneho filmu o daňovej reforme, ktorú nazval revolúciou prináša aj pre živnostníkov v gastrosektore zmeny. Na stole povinný krčah s vodou, ale aj povinné detské a eko menu. Väčšina... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová