Slovenská inteligencia zasiela otvorený list Žilinkovi: Sme svedkami diskriminácie, nátlaku a apartheidu!
21 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Predseda Združenia slovenskej inteligencie (ZSI) Branislav Čech zaslal otvorený list generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Vkladá v ňom do predstaviteľa štátnej moci nádej a žiada ho, aby urobil všetko pre nastolenie spravodlivosti na Slovensku ešte kým to je možné.

"Píšem Vám ako jednému z mála vo výkone štátnej moci, do ktorého ešte vkladá nádej – podľa môjho odhadu – väčšia časť občanov Slovenskej republiky. Vzhľadom na skutočnosť, že Vaše kroky kritizujú tendenčné médiá hlavného prúdu a tiež politické mimovládne organizácie, ktorých cieľom je narúšať stabilitu suverénnych štátov sa nazdávam, že na rozdiel od iných nemáte spoločného chlebodarcu," napísal v úvode otvoreného listu Čech. 

Podľa predsedu ZSI má Žilinka dostatok podnetov od organizácií aj jednotlivých občanov a určite aj sám vie vyhodnotiť z diania v našej spoločnosti, že spravodlivosť a sloboda nám na Slovensku utekajú pomedzi prsty a vládne kruhy zavádzajú segregáciu obyvateľstva a nastoľujú totalitu.

"Denne sme svedkami diskriminácie, nátlaku a apartheidu, ktoré by mali byť podľa platného právneho stavu v Slovenskej republike trestané! Denne je zneužívaná právomoc verejných činiteľov!" upozorňuje v liste Čech.

Sudca Drgonec: Kto zaplatí odškodné? Heger? Hygienici? Právnici?
Spravodajstvo v slovenských médiách je covidové spravodajstvo na želanie! Upozornil vo svojom stanovisku pre eReport emeritný sudca Ústavného súdu SR Ján Drgonec. Reagoval aj na vyhlásenie premiéra Eduarda Hegera zo soboty, ktorý nevylúčil, že sa... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ďalej z listu vyberáme doslovný prepis.

Poučme sa konečne z dejín a zastavme nebezpečné smerovanie Slovenskej republiky v zárodku, ak vieme, že predchádzajúce totalitné ideológie tiež začínali „nevinnou“ diskrimináciou obyvateľstva či už na základe rasy alebo politického presvedčenia, až kým neprerástli do tragédií s obludnými následkami.

Upokojeniu spoločnosti by pomohli rýchle a rozhodné kroky, ktorými by ste ukázali, že sa nedáte zastrašiť žiadnou organizovanou zločineckou skupinou. Ak nebudete konať okamžite, je možné, že sa skorumpovaným a vydierateľným politickým predstaviteľom pomocou médií podarí naplniť svoje zvrátené predstavy.

Otvorene sa hovorí o odmietaní zdravotnej starostlivosti a vylúčení zo spoločnosti tých, ktorí vyjadrujú obavy o svoje zdravie a zamietajú vpravovať do svojho tela cudzie látky, za ktorých negatívne účinky nikto neprevezme zodpovednosť.

Štátna moc je očividne zneužívaná na rozklad Slovenskej republiky. Vyjadrovali sme sa a obracali na štátnych predstaviteľov ako zástupcov právneho štátu už niekoľkokrát, no zdá sa, že zbytočne. Vyčerpali sme množstvo možností na vyjadrenie svojej nespokojnosti…

Krajniak: Potrebujeme okamžitý lockdown pre všetkých!
Nevidím zmysel robiť lockdown iba pre nezaočkovaných! Uviedol to minister práce Milan Krajniak v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike na margo dočasného čiastočného lockdownu, ktorý vláda zavádza od pondelka. Aj predstaviteľ opozície Peter... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Žiadame nastolenie spravodlivosti

"Vážený pán generálny prokurátor. Žiadam Vás, aby ste urobili všetko pre nastolenie spravodlivosti v Slovenskej republike ešte kým to je možné. Konajte odvážnejšie a ráznejšie a zabráňte tomu, do čoho nás ženie väčšina štátnych predstaviteľov a k čomu sa čím ďalej, tým viac schyľuje," uzavrel otvorený list Čech.

Gastro a hotely sú zatvorené už týždne, no vládu to netrápi!
Pandemická situácia na Slovensku sa zhoršuje zo dňa na deň, vláda odsúhlasila sprísnenie opatrení a pošuškáva sa, že lockdown pre nezaočkovaných nebude stačiť. No podnikatelia vládu varujú! Pokiaľ štát nie je ochotný podnikateľom pomôcť, potom... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!