Krajniak: Potrebujeme okamžitý lockdown pre všetkých!
21 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Nevidím zmysel robiť lockdown iba pre nezaočkovaných! Uviedol to minister práce Milan Krajniak v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike na margo dočasného čiastočného lockdownu, ktorý vláda zavádza od pondelka. Aj predstaviteľ opozície Peter Pellegrini si myslí, že súčasné opatrenia nemajú logiku. 

Budeme nasledovať Rakúsko?

Slovensko je aktuálne krajinou s najhoršou pandemickou situáciou na svete a vláda zavádza dočasný lockdown pre nezaočkovaných. Krajniak zo Sme rodina by uprednostnil pred postupným sprísňovaním opatrení radšej trojtýždňový lockdown pre všetkých.

Nezaradený poslanec a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini hovorí, že o tvrdom lockdowne možno uvažovať len vtedy, ak dokáže vláda zasiahnutým prevádzkam okamžite poskytnúť pomoc. "O tvrdom lockdowne môžete rozmýšľať len vtedy, ak by vláda dokázala okamžite povedať všetkým postihnutým prevádzkam, nebojte sa, máme pre vás pripravenú štedrú ekonomickú pomoc," komentoval Pellegrini.

Vzácna zhoda medzi politikmi

No aj on si však myslí, že súčasné opatrenia nemajú logiku. Na margo nových opatrení povedal, že od pondelka (22. 11.) platí "mačkopes". 

"Neočkovaný nemôže ísť do elektra, ale môže ísť bez testu do práce. Aj tak sa všetci nakoniec stretnú v MHD, kde sú natlačení. Akú to má logiku?," pýtal sa Pellegrini.

Policajti budú od pondelka intenzívne kontrolovať potvrdenia o očkovaní!
Polícia začne od pondelka s intenzívnymi kontrolami dodržiavania opatrení v priestoroch, kde je potrebné potvrdenie o očkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19. Polícia na to upozorňuje na sociálnej sieti. Pri kontrolách bude tiež poskytovať... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Spoločne nesúhlasia ani s povinným očkovaním

Povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19 by Krajniak nepodporil. Cestou je podľa neho osobný kontakt a trpezlivé presviedčanie ohrozených skupín.

Pellegrini zopakoval, že zavedenie povinného očkovania by mohlo spôsobiť obrovské napätie, ba až nepokoje v uliciach. Myslí, že vakcína proti koronavírusu nie je konečným riešením, povedal, že treba ľudí aj liečiť.

Líder Hlasu vyhlásil, že za súčasný stav v zdravotníctve môže vláda. "Niečo nefunguje, zverejňujte vekovú štruktúru a podiel zaočkovaných a nezaočkovaných v nemocniciach a hlavne pri obetiach," vyzval Pellegrini vládu.

Šéf rezortu práce argumentoval, že za účasti Pellegriniho vo vláde zaviedli povinné očkovanie proti chrípke v domovoch sociálnych služieb. Podľa neho nie je v štáte konsenzus na povinnom očkovaní proti koronavírusu a treba ľudí presviedčať diskusiou a osobným kontaktom.

V systéme testovania zamestnancov stále vládne chaos
Či budete potrebovať do práce potvrdenia OTP ešte stále nerozhodli! Ohľadom povinného zavedenia režimu OTP na pracoviskách sa stále rieši zabezpečovanie logistiky a ďalšie potrebné procesy na úrovni príslušných rezortov. Úrad verejného... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!