Gastro a hotely sú zatvorené už týždne, no vládu to netrápi!
21 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Pandemická situácia na Slovensku sa zhoršuje zo dňa na deň, vláda odsúhlasila sprísnenie opatrení a pošuškáva sa, že lockdown pre nezaočkovaných nebude stačiť. No podnikatelia vládu varujú!

Pokiaľ štát nie je ochotný podnikateľom pomôcť, potom neexistuje, aby k zatváraniu ekonomiky opäť prichádzalo! Usúdili živnostníci a maloobchodníci na margo možného tvrdého lockdownu, píše portál cas.sk.

Pomôže vláda už konečne?

Otázne je, či je vláda pripravená schváliť kompenzačné balíky, ktoré by podnikateľom naozaj pomohli a pokryli aj ich priame straty pri prípadnom zavedení lockdownu pre všetkých. Uviedol to predseda Iniciatívy slovenských maloobchodníkov (ISKM) Daniel Krakovský.

"Gastro a hotely sú zatvorené už týždne, napriek tomu to nikoho z vládnych predstaviteľov nezaujíma. Neprišlo ani k zníženiu daní, podpora na nájomné dnes neexistuje, prevádzky splácajú úvery, ktoré im mali pomôcť, a ich výpadok príjmu je obrovský. Ak príde k lockdownu, tento problém sa rozšíri na všetkých," poukázal Krakovský.

Sudca Drgonec: Kto zaplatí odškodné? Heger? Hygienici? Právnici?
Spravodajstvo v slovenských médiách je covidové spravodajstvo na želanie! Upozornil vo svojom stanovisku pre eReport emeritný sudca Ústavného súdu SR Ján Drgonec. Reagoval aj na vyhlásenie premiéra Eduarda Hegera zo soboty, ktorý nevylúčil, že sa... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Podnikatelia ešte neboli odškodnení

Krakovský pripomenul, že podnikatelia neboli po prvej ani po druhej vlne odškodnení.

Zavedenie lockdownu pre všetkých bez ohľadu na očkovanie po vzore Rakúska nie je vylúčené. Ak sa epidemická situácia bude aj naďalej zhoršovať, opatrenia sa budú na budúci týždeň opäť sprísňovať. Uviedol to premiér Eduard Heger v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Krajniak: Potrebujeme okamžitý lockdown pre všetkých!
Nevidím zmysel robiť lockdown iba pre nezaočkovaných! Uviedol to minister práce Milan Krajniak v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike na margo dočasného čiastočného lockdownu, ktorý vláda zavádza od pondelka. Aj predstaviteľ opozície Peter... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!