Drgonec: Ak sa pred súd v Štrassburgu dostanú prípady povinného očkovania, zaplatíme to všetci
21 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Emeritný ústavný sudca v rozhovore pre eReport vysvetlil niekoľko veľmi zaujímavých faktov okolo povinného očkovania niektorých vekových skupín tak, ako ho presadzuje premiér Heger.

Stačí poznať súvislosti

V tých očkovacích má emeritný sudca Drgonec jasno: „Heiko von der Leyen, manžel predsedníčky Európskej únie, je medicínskym riaditeľom Orgenesis, ktorá sa zameriava na génovú terapiu. Pred zaujatím tejto funkcie pôsobil v spoločnosti Pfizer. Europredsedníčka Ursula von der Leyen pre Európsku úniu zakúpila od firmy Pfizer 1,8 miliardy dávok vakcíny proti COVID-19. Na dodávky v rokoch 2021 – 2023. Za každú dávku vakcíny EÚ vyplatí o štyri eurá viac, ako zaplatila za jednu dávku pri pôvodnej dodávke.“

Budeme namiesto športu na RTVS pozerať monoskop?
O tom, prečo verejnoprávna televízia nevysiela športové podujatia ako napríklad lyžovanie, informuje Denník N. Rozprával sa s Matejom Hajkom, šéfom športovej redakcie RTVS. Reagoval aj hovorca strany Smer-SD J. Mažgút, ktorý si podal ministerku a... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Lenže ani očkovanie nemusí stačiť, upozorňuje emeritný sudca ÚS Drgonec. Ako to vie? "Takmer rok sme chodili v rúškach. V novembri 2021 odborníci prišli na to, že rúška treba nahradiť respirátormi. Sotva sme prezbrojili, treba nám nové opatrenie. Povinné očkovanie vybraných ročníkov. Ktorých? To ešte vyjde najavo. Tak, ako o rok či dva môže vyjsť najavo, že na figu sú aj respirátory a vakcíny použité na povinné očkovanie.”

Čo provládne médiá nepovedia

Právnici v nich jednohlasne tvrdia, že povinné očkovanie nie je neústavné. Ján Drgonec však tvrdí, že je to len polopravda. "Ústavný súd rozhodoval o povinnom očkovaní roku 2014, keď len veľmi vyberaní jednotlivci, a nie na Slovensku, tušili, že príde nejaká covidová pandémia. To, že povinné očkovanie na vyhláškou výslovne určené ochorenia nie je v rozpore s ústavou, vôbec nedokazuje, že v súlade s ústavou bude aj povinné očkovanie proti COVID-19,” zdôraznil Drgonec.

Slovensko môže mať problém

"O porušení Dohovoru nebude rozhodovať nestranný Ústavný súd Slovenskej republiky oddaný potrebám a túžbam vlády Slovenskej republiky. Vec pripadne Európskemu súdu pre ľudské práva, ktorý môže rozpútať konanie proti Slovenskej republike,” vysvetlil skutočnosti, na ktoré sa "zabúda": "Luhajúce slovenské médiá v apríli 2021 zvestovali, že v demokratickej spoločnosti je povinné očkovanie nevyhnutné. Tézu rozniesla agentúra TASR o rozsudku Európskeho súdu pre ľudské práva. Predmetom sporu bol český zákon ustanovujúci sankcie za nerešpektovanie povinného očkovania maloletých, ktorých následne rodičia chceli umiestniť do materských škôlok. Ani slova o COVID-19."

Spevák D. Landa: Niekto tu láme posledné zvyšky chrbtice môjho národa
Daniel Landa (53) nedávno poskytol rozhovor TV Slovan. Redaktori sa s ním rozprávali o tom čo je Blanícky manifest a ako vidí súčasnú pandemickú situáciu, ktorú tu prežívame Blanícký manifest. Touto petíciou chceli v Česku politikom oznámiť, že... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Ľudské práva - neznámy pojem?

“Tým, že sa deje bez ohľadu na vôľu osoby, predstavuje zásah do súkromného života zaočkovaného. Obmedzenie práva na súkromný a rodinný život povinným očkovaním je možné, no za presne určených podmienok. Jednou z nich je požiadavka nevyhnutnosti obmedzenia práva na súkromný život.” vysvetľuje ústavný právnik.

Je očkovanie nevyhnutné, aj keď pomaly preexpirovaných liekov sú plné sklady

“No až bude Európsky súd pre ľudské práva preskúmavať, či je povinné očkovanie proti COVID-19 na Slovensku nevyhnutné, do úvahy nevezme iba stav poznania slovenských ústavných právnikov." Upozorňuje Drgonec: "Ako asi odôvodní nevyhnutnosť povinného očkovania experimentálnou vakcínou, namiesto včasného podania liekov? Dokonca vtedy, keď ide o lieky, ktoré spia v nemocničných skladoch a smerujú na pokraj expirácie?”

Slovenská inteligencia zasiela otvorený list Žilinkovi: Sme svedkami diskriminácie, nátlaku a apartheidu!
Predseda Združenia slovenskej inteligencie (ZSI) Branislav Čech zaslal otvorený list generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Vkladá v ňom do predstaviteľa štátnej moci nádej a žiada ho, aby urobil všetko pre nastolenie spravodlivosti na... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

A odškodné zaplatí ... občan

"Prehra v Štrasburgu sa spojí s platbou odškodného. Zaplatia ho ústavní odborníci? Hygienici a epidemiológovia? Predseda vlády, ktorý horuje za povinné očkovanie zavedené na verejnú výzvu prezidentky SR a potom aj od nej celkom nezávislého Progresívneho Slovenska? Nádejných platiteľov odškodného dostatok. No v skutočnosti platiť budú radoví občania. Tak, ako je to permanentne zaužívané. U nás taká obyčaj,” dodal emeritný ústavný sudca.

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!