Budeme namiesto športu na RTVS pozerať monoskop?
21 | 11 | 2021 I Eka Balaskova

O tom, prečo verejnoprávna televízia nevysiela športové podujatia ako napríklad lyžovanie, informuje Denník N. Rozprával sa s Matejom Hajkom, šéfom športovej redakcie RTVS. Reagoval aj hovorca strany Smer-SD J. Mažgút, ktorý si podal ministerku a jej nevládnutie, na ktoré sa nedá pozerať. Na šport áno, ibaže nie na RTVS.

Vraj "o nič sme neprišli, lebo sme to nikdy ani nemali." Konštatuje Hajko situáciu  s nezakúpenými právami na vysielanie Svetového pohára v lyžovaní. "Nákup licencií je veľmi individuálny a závisí od krajiny, v ktorej sa Svetový pohár koná. Ale spravidla sa nakupujú na 1-4 roky. Športové práva majú špecifiká. Nechcem povedať, že sa predávajú v nelogických balíkoch, ale často sa spolu ponúkajú športy krížom-krážom. Aktuálne Svetové poháre, ktoré nemáme, teda všetky okrem tých, čo sa dejú v Rakúsku a vo Švajčiarsku, boli v balíku s MS v hokeji od roku 2024. O tom sme rokovali roky vopred." 

Spevák D. Landa: Niekto tu láme posledné zvyšky chrbtice môjho národa
Daniel Landa (53) nedávno poskytol rozhovor TV Slovan. Redaktori sa s ním rozprávali o tom čo je Blanícky manifest a ako vidí súčasnú pandemickú situáciu, ktorú tu prežívame Blanícký manifest. Touto petíciou chceli v Česku politikom oznámiť, že... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Televízne práva

Do minulej sezóny mali na výber ktoré preteky odvysielajú, vysvetlil v rozhovore Hajko. "To bola pre nás dobrá pozícia – vyberali sme tie najatraktívnejšie pre nášho diváka. Ďalší typ zmluvy, ktorú sme mali, potvrdzuje, že kúpiť televízne práva nie je ako kúpiť desať deka tresky."

Slovenský futbal v podobnej situácii

Na živé vysielanie tridsiatich zápasov slovenskej futbalovej reprezentácie na roky 2022-2028 získali Sport1 a Sport2. Nie RTVS, ako bol futbalový fanúšik doteraz zvyknutý. Ako píše portál Aktuality, tento balíček zahŕňa kvalifikačné zápasy UEFA EURO 2024 a UEFA EURO 2028, ako aj FIFA majstrovstvá sveta 2026 či priateľské zápasy Ligy národov UEFA.

Juraj Štubniak sa vracia k 17. novembru
Dátum 17. november je v našich zemepisných šírkach niečo, o čom by sme podľa J. Štubniaka mali hovoriť každý rok. Pozrime sa teda s ním z niekoľkých uhlov aj my. Trochu histórie Deň boja za slobodu a demokraciu siaha do roku 1939, do Protektorátu... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Kšeft pre súkromné spoločnosti

Ján Mažgút (Smer-SD si celú situáciu všíma tak, že pani ministerka dovolila kšeft súkromným TV spoločnostiam, čo sa dá vnímať ako skrytá forma korupcie. Veľkú časť ľudí pripravila o športové prenosy. "Nie každý má tú možnosť prepnúť na komerčný športový program a tešiť sa z úspechov našich športovcov. A suplovať to propagandiatickou Silnou zostavou tiež nie je výhra..."

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!