Uhrík: Prestaňte už naháňať ľudí s injekciami!
20 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Povinné očkovanie proti Covidu? V žiadnom prípade! Dušuje sa vo svojom stause na sociálnej sieti europoslanec Milan Uhrík. To fakt máme veriť, že keď sa namiesto 7 ľudí z 10-tich zaočkuje 8 ľudí z 10-tich, tak zrazu vírus zmizne a epidémia skončí?

Chcete vedieť, ako to bude u nás vyzerať, ak sa aj podarí násilím dohnať ďalších 20 % ľudí k očkovaniu? Presne ako v Rakúsku! Absolútne nič sa nezmení, konštatuje Uhrík.

Vláda robí z ľudí hlupákov

"Aj tam vláda besní a tvrdí, že im ani 70 % očkovanosť nestačí, lebo im kolabuje zdravotníctvo. Ale že keby bola zaočkovanosť aspoň 80 %, tak by bolo dobre. Robia z ľudí hlupákov, naozaj.

To fakt máme veriť, že keď sa namiesto 7 ľudí z 10-tich zaočkuje 8 ľudí z 10-tich, tak zrazu vírus zmizne a epidémia skončí? No neskončí, tak ako neskončila ani v krajinách kde tú vyššiu 80-90 % zaočkovanosť majú," upozorňuje europoslanec.

Hlas-SD: Povinné očkovanie môže zvýšiť napätie v spoločnosti, odmietame ho
Presadzovanie povinného očkovania proti ochoreniu COVID-19 môže zvýšiť napätie v spoločnosti na extrémne nebezpečnú úroveň. Mimoparlamentná strana Hlas-SD to uviedla v reakcii na sobotné vyjadrenia premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), podľa ktorého by... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/TASR

Očkovanie nie je všeliek

Podľa uhríka by vláda z očkovania mala prestať robiť všeliek. Kto chce, nech sa očkuje, ale nech neklamú ľudí, že "vakcína je sloboda". Vakcína je hlavne biznis, hovorí.

Europoslanec si myslí, že namiesto naháňania s injekciami všetkých naokolo by sa mali sústrediť na sfunkčnenie zdravotníctva, včasnú liečbu pozitívnych a chorých a ochranu rizikových skupín. Tie zákazy a príkazy len zničia demokraciu, zdevastujú ekonomiku a šíreniu vírusu to aj tak nezabráni.

"Čoraz viac som presvedčený, že svet sa rúti do konfliktu. A ako vždy v histórii ho začnú tí, ktorí chcú druhým niečo nasilu vnucovať. Zastavme to šialenstvo, kým nie je neskoro. Tlačme na generálny štrajk proti vláde! Chráňme si slobodu a istoty," uzavrel Uhrík.

Hygienici majú nové právomoci: Môžu kontrolovať občianske, dávať pokuty aj zatvárať prevádzky
Pozor! Hrozia pokuty až do výšky 5 tisíc eur! Úrad verejného zdravotníctva dostal počas pandémie koronavírusu nové právomoci. Vyplývajú z novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorú len minulý týždeň schválil parlament a... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!