Odkaz Lipšicovi: Namiesto pytliactva rieš spackanú prácu svojich podriadených!
10 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Lipšic by sa mal radšej venovať kvalite práci svojich podriadených! Myslí si to bývalý šéf  Úradu boja proti korupcii Jozef Šátek. Kauzu uniknutých nahrávok z loveckej chaty totiž oživilo vystúpenie špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica v relácii televízie Markíza Na telo plus. A jeho vyjadrenia opäť zdvihli odborníkov mandle.

Skúmali hneď dva trestné činy

Na chate, kde sa stretával Fico s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, synom obvineného Tibora Gašpara Pavlom, advokátom Marekom Parom a s Bödörom, nešlo len o podozrenie z trestného činu pytliactva, ale aj o podozrenie z trestného činu legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Uviedol to Lipšic v relácii Na telo plus, a tým postavil do pozoru nejedného špecialistu, píše portál 1pluska.sk.

Vynárajú sa pochybnosti

Šátek si totiž myslí, že Lipšicove tvrdenie má obrovské otázniky: „Mám vážne pochybnosti, že pri začatí trestného stíhania vo "veci" pytliactva mal vyšetrovateľ dostatok dôkazov a vedel skoncipovať skutok, ktorý by vo svojej podstate vedel pokryť trestný čin legalizácie príjmov z trestnej činnosti.“

Ak skutok pytliactva spočíval v nelegálnom odstrele zveri a jej následnej konzumácii páchateľmi tohto trestného činu, tak sa podľa Šáteka jedná len o trestný čin pytliactva a nič viac.

Sudca Truban: Lipšicov prokurátor nerešpektuje práva obvinených!
Orgány postupovali v rozpore s trestným poriadkom! Samosudca Špecializovaného trestného súdu Michal Truban vrátil prokurátorovi Michalovi Šúrekovi obžalobu na ďalšie konanie. Podaná obžaloba je podľa sudcu založená iba na výpovedi jediného... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Bez opory v zákone

Pokiaľ by túto ulovenú zver pytliaci dávali iným osobám, ktoré vedeli o jej nelegálnom získaní, tak sa vraj mohli dopustiť trestného činu podielnictva. „Podstatnými znakmi ustanovenia legalizácie príjmov z trestnej činnosti odlišujúcimi od trestného činu podielnictva je úmysel páchateľa zatajiť existenciu takéhoto príjmu alebo veci, teda vykonať takú aktivitu, v dôsledku ktorej by príjem alebo vec navonok pôsobili ako získané v súlade so zákonom,“ vysvetľuje Šátek.

„Pokiaľ viem, tak takéto dôkazy ani pri začatí trestného stíhania a predpokladám, že ani počas ďalšieho vyšetrovania získané neboli,“ dodal bývalý elitný vyšetrovateľ. Podľa neho teda Lipšicove tvrdenie vyzerá ako „mediálne mlátenie prázdnej slamy“, keďže vraj nemá žiadnu oporu v zákone!

Mal by sa venovať vlastným problémom

"Bolo by vhodnejšie, aby sa špeciálny prokurátor zaoberal vlastnými problémami (kvalitou práce podriadených a kvalitou kontroly zo strany ich nadriaddených), a to najmä odmietnutím obžaloby Špecializovaným trestným súdom podanej jeho podriadeným prokurátorom voči Kováčikovi a Koščovi s odôvodnením o závažných procesných pochybeniach vrátane porušenia práv obvineného na obhajobu," ostro skritizoval Lipšicovu prácu.

"Špeciálny prokurátor Lipšic musí vždy v médiách ešte prihodiť nejaké to svoje tvrdenie, ktoré v podstate má ´originálne´ dokázať, či naopak niečo vyvrátiť, v danom prípade pytliactva potvrdiť ´legálnosť´ nasadenia informačno-technických prostriedkov (ITP) rozšírením podozrení okrem pytliactva aj podozrením zo spáchania trestného činu legalizácie priíjmov z trestnej činnosti," uzavrel Šátek.

Varovanie Imunológa: Očkovaní sú časované bomby
Dokonca by som povedal, že sú ako nevedomí vrahovia! Šokuje svojim vyjadrením pre ŽivotvČesku.cz imunológ Jiří Šinkora. Najväčší problém tejto jesene podľa odborníka je, že si očkovaní mylne myslia, že sú nielen chránení proti koronavírusu, ale aj... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Diana Zaťková