V kauze Tipos vyšetrovateľ vyhodnocuje závery znalca
19 | 11 | 2021 I tasr

V kauze Tipos, kde figurujú obvinení z trestného činu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti, a to exriaditeľ spoločnosti Ján B. a bývalý šéf IT Miloš P., vyšetrovateľ vyhodnocuje závery znalca.

"Znalecký posudok v uvedenej trestnej veci bol sčasti vypracovaný a vyšetrovateľ momentálne vyhodnocuje závery znalca aj s možnosťou ďalšieho doplnenia znaleckého skúmania," uviedol na otázku TASR hovorca Generálnej prokuratúry SR (GP) Dalibor Skladan.

Dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľ Špirko v minulosti pre TASR uviedol, že ide o náročnú dôkaznú situáciu, ktorá je závislá na výsledkoch znaleckého dokazovania, a tie sú vypracovávané postupne, pričom aj nové poznatky je potrebné porovnať s ostatnými zisteniami a dôkazmi.

Exprokurátorka Mišíková si podala Lipšica i Žilinku! TOTO im odkazuje
Mediálne odkazy nepôsobia dobre na verejnosť! Odkázala to bývalá prokurátorka a členka Súdnej rady Eva Mišíková generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi a špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. Kauzy bosov podsvetia Mišíková v... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Exriaditeľ Ján B. a šéf IT boli pôvodne od začiatku decembra 2019 stíhaní väzobne. Od februára roku 2020 sú už však stíhaní na slobode. Rozhodol o tom senát Najvyššieho súdu (NS) SR. Ten sa stotožnil so záverom sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), že dôvody väzby u oboch obvinených pominuli.

NS SR v roku 2019 skonštatoval, že v pozíciách, v ktorých obidvaja pôsobili, mali páchať spoločne trestnú činnosť a bude treba vypočuť viacerých svedkov a stotožniť ich v minimálne 144 prípadoch podozrivých hracích kont.

Obaja obvinenia odmietajú. Trestnej činnosti sa mali dopustiť v rokoch 2012 až 2018. V prípade dokázania viny im hrozí trest od desiatich do 15 rokov odňatia slobody. Dvojicu príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali 26. novembra 2019.

Škandál: Šéf Tiposu Kaňka z OĽaNO dostal vlani za pár mesiacov vo funkcii odmenu 100-tisíc eur! (VIDEO)
Chceli byť čistejší ako čistí, no nepodarilo sa. Nová vláda, ktorá nastúpila po minuloročných voľbách sľubovala, že oni budú iní ako tí pred nimi. Zdá sa, že im to nie celkom vyšlo, lebo zatiaľ ich sprevádzajú samé škandály. Na jeden z nich... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik