ÚVZ: Na bohoslužbách od červených okresov môže byť v OTP režime maximálne 6 ľudí
19 | 11 | 2021 I tasr

Bohoslužby v červených, bordových a čiernych okresoch v režime základ budú po novom fungovať len na individuálnu pastoračnú činnosť. Rovnako v týchto okresoch v režime OTP môže byť maximálne šesť osôb. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva k organizácii hromadných podujatí, ktorá nadobudne účinnosť v pondelok 22. novembra.

V zelených okresoch v rámci OP režimu, teda pre očkované osoby a tie, ktoré prekonali ochorenie COVID-19, platí, že sú bez kapacitného limitu. V režime OTP ide o maximálne 50 percent kapacity priestoru na státie, alebo 75 percent kapacity priestoru na sedenie, pokiaľ nie je určiteľná kapacita do 2500 osôb v interiéri alebo 5000 osôb pre exteriér. V režime základ je na státie povolená maximálne polovica kapacity priestoru na státie, maximálne 75 percent kapacity priestoru na sedenie, maximálne však do 500 osôb v interiéri alebo 1000 osôb v exteriéri.

Pravidlá nového Covid automatu: Nastupuje armáda a polícia. Kde to bude najhoršie?
Neočkovaní budú mať po novom povolený vstup už len do obchodov s nevyhnutnými životnými potrebami! Sprísnenie opatrení začne platiť od pondelka 22. novembra na tri týždne. Ak sa potom situácia v nemocniciach stabilizuje, vláda prehodnotí... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

V oranžových okresoch je režim OP, rovnako ako v prípade zelených okresov, bez kapacitného limitu. V režime OTP môže byť v interiéri maximálne 25 percent kapacity priestoru, v exteriéri maximálne 50 percent kapacity priestoru. Pokiaľ sa nedá určiť kapacita, v interiéri môže byť do 500 osôb, v exteriéri do 1000 osôb. V režime základ je na státie v exteriéri povolených maximálne 100 osôb, v interiéri najviac 50 osôb. Na sedenie je v exteriéri povolených podľa vyhlášky 50 percent kapacity priestoru (avšak do 200 osôb), v interiéri maximálne 25 percent kapacity priestoru (avšak do 100 osôb).

V červených okresoch v režime OP je povolených maximálne 200 osôb. Z vyhlášky vyplýva, že organizátor je povinný uchovávať zoznam a kontakty na účastníkov 14 dní po skončení podujatia, po dvoch týždňoch je povinný ich zničiť. V prípade bordových okresov je v tomto režime povolená maximálna účasť 100 osôb, aj v tomto prípade je povinný zoznam a kontakty účastníkov. Ten je taktiež povinný v režime OP v čiernych okresoch. Na bohoslužbách sa môže zúčastniť maximálne 50 osôb.

Rozdelením ľudí do dvoch kategórií vláda kryje svoje fatálne zlyhania!
Vláda sa definitívne rozhodla vytvoriť občanov dvoch kategórií! Upozorňuje vo svojom statuse na sociálnej sieti líder Hlasu a expremiír Peter Pellegriny. Ohodnotil tak najnovšie sprísnenie protipandemických opatrení a zavedenie lockdownu pre... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková