Pravidlá nového Covid automatu: Nastupuje armáda a polícia. Kde to bude najhoršie?
19 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Neočkovaní budú mať po novom povolený vstup už len do obchodov s nevyhnutnými životnými potrebami! Sprísnenie opatrení začne platiť od pondelka 22. novembra na tri týždne. Ak sa potom situácia v nemocniciach stabilizuje, vláda prehodnotí uvoľňovanie, píše portál 1pluska.sk.

Lockdown pre nezaočkovaných

Iba s negatívnym testom sa nedostanete ani do nákupných centier! Neočkovaní budú mať povolený vstup už len do obchodov s nevyhnutnými životnými potrebami – potraviny, lekárne, drogérie. Na hromadné podujatia budú môcť tiež zabudnúť.

Tam budú mať prístup len očkovaní a tí, čo covid prekonali. Aj tu však budú platiť obmedzenia. V červených okresoch bude povolených maximálne 200 ľudí, v bordových do 100 ľudí a v čiernych už len 50 ľudí s potvrdením o očkovaní či prekonaní.

Do kostolov môžu neočkovaní od červenej farby už len s negatívnym testom a naraz najviac 6 ľudí v režime OTP.

A čo zamestnanie?

Vstup do zamestnania od červenej farby bude možné len s potvrdením o očkovaní, prekonaní covidu alebo negatívnym testom. Ten by mal zabezpečiť zamestnávateľ. 

ÚVZ vydal vyhlášky, upravujú činnosť prevádzok a organizáciu hromadných podujatí
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) vydal dve nové vyhlášky pre potreby zosúladenia s novou verziou COVID automatu, ktorú vo štvrtok schválila vláda SR. Vyhlášky zverejnené vo Vestníku vlády SR budú účinné od pondelka 22. novembra a upravujú činnosť... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | tasr

Do konca novembra im ešte pomôže štát, neskôr to pre zamestnancov musia firmy platiť samy. Ak zamestnanec odmietne test, má zákaz vstupu na pracovisko. Zo zákona ide na neplatené voľno, prípadne na dovolenku, ak sa tak dohodne so zamestnávateľom.

V čiernom okrese si už neškrtnú ani zaočkovaní

Obmedzenie, ktoré pocítia aj očkovaní v čiernych okresoch, je, že hotely, wellness, fitnescentrá, ale aj reštaurácie ostávajú v čiernom okrese zatvorené. Môžu nanajvýš ponúkať okienkový predaj.

V červenej a bordovej farbe sú zakázané len pre neočkovaných, môžu však fungovať v režime OP. Prevádzky v bordovej a čiernej farbe covid automatu môžu byť otvorené od 5.00 do 22.00 hodiny.

Exprokurátorka Mišíková si podala Lipšica i Žilinku! TOTO im odkazuje
Mediálne odkazy nepôsobia dobre na verejnosť! Odkázala to bývalá prokurátorka a členka Súdnej rady Eva Mišíková generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi a špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. Kauzy bosov podsvetia Mišíková v... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Zatiaľ na tri týždne

Sprísnenie opatrení začne platiť od pondelka 22. novembra na tri týždne. Ak sa potom situácia v nemocniciach stabilizuje, vláda prehodnotí uvoľňovanie.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský vyzval Slovákov na očkovanie, ale aj kontrolu opatrení podľa covid automatu. „Spoločne si pravidlá budeme vynucovať. Pokiaľ prídete do reštaurácie a nikto vás neskontroluje, prosím, žiadajte si o to, aby ste si boli istí, že ste v bezpečnom prostredí. Nech sme si istí, že opatrenia, ktoré máme, už nebudeme musieť sprísňovať,“ uviedol.

Situácia je taká zlá, že nastúpia aj vojaci. „Nasadzujeme 400 príslušníkov ozbrojených síl,“ povedal minister obrany Naď. Minister vnútra Roman Mikulec zase deklaroval, že policajti budú kontrolovať dodržiavanie opatrení a tvrdo postihovať porušenia. 

Rozdelením ľudí do dvoch kategórií vláda kryje svoje fatálne zlyhania!
Vláda sa definitívne rozhodla vytvoriť občanov dvoch kategórií! Upozorňuje vo svojom statuse na sociálnej sieti líder Hlasu a expremiír Peter Pellegriny. Ohodnotil tak najnovšie sprísnenie protipandemických opatrení a zavedenie lockdownu pre... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!