Tabák kritizuje Hegerov nový covid automat: Kde je tá vakcína slobodou? Prosím, zmeňte to!
19 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Kde je tá vakcína slobodou? Kde máme brať motiváciu očkovať sa? Pýta sa poslankyňa parlamentu za OĽaNO Romana Tabák na svojej stránke na sociálnej sieti. Nepáčia sa jej  prísne obmedzenia kultúrnych a športových podujatí, kde je podľa premiéra vysoké riziko nákazy.

Najprísnejšie obmedzenie mobility

"Prosím zmeňte to! Za šport!" žiada Tabák v úvode svojho statusu. Upozorňuje, že v krajinách ako Česko, Maďarsko či Poľsko majú očkovaní aj podľa nových pravidiel slobodný prístup na športoviská, zatiaľ čo na Slovensko bude môcť športové podujatia navštíviť iba 200 osôb. Podľa mladej poslankyne ide o premárnenú šancu na motivovanie ľudí dať sa zaočkovať.

Pondelok 22. novembra prinesie Slovákom jednak „lockdown pre nezaočkovaných“, no tiež obmedzenia mobility aj pre zaočkované osoby. Ide o prísne obmedzenia kultúrnych a športových podujatí, kde je podľa premiéra vysoké riziko nákazy. Tento prístup sa však Romane Tabák vôbec nepáči.

Žiadna motivácia na očkovanie

Zatiaľ čo v množstve krajín Európskej Únie môžu byť kapacity divákov na športových podujatiach naplnené na 100%, samozrejme buď len očkovaní alebo OTP, na Slovensku začne platiť maximálny počet 200 divákov len očkovaní! Upozorňuje na to poslankyňa a nevidí v tom žiadnu motiváciu na očkovanie.

Šanca stretnúť infikovaného je dosť vysoká. Stále ale nie sme na vrchole tretej vlny
Upozorňuje na to známy matematik Richard Kollár a dodáva, že situácia je skutočne zlá. Aj keď už teraz sú čísla vysoké, stále to nie je vrchol tretej vlny, píše portál startitup.sk. Každým dňom sa zvyšuje počet nakazených, ale aj obetí... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

"Prečo sú v susedných krajinách športové a kultúrne podujatia s plnou kapacitou a u nás napríklad na 20-tis štadióne môže byť max 200 zaočkovaných ľudí?" Pýta sa Tabák.

"Už teraz chátrajúce kluby dostali ďalšiu megaranu, ktorá môže znamenať K.O., lebo bez víťažku zo vstupného už neprežijú," upozorňuje bývalá tenistka.

Otvorme štadióny

"Motivujme ľudí odbehnúť na očkovanie tým, že im otvoríme štadióny. Spolu to zvládneme ale len múdrymi rozhodnutiami! Je vakcína sloboda? Tak podľa toho konajme!" vyzýva Tabák v statuse.

Jeden z čitateľov si však neodpustil reakciu pod poslankyným príspevkom. "Však si vo vláde, ako vládna poslankyňa najsilnejsiej strany. To koho tu vyprosíkavaš, svojho šéfa? Nemali by ľudia práve teba prosiť o niečo? Máš to nejak pomýlené," napísal Robert.

Povinný režim OTP na pracoviskách od pondelka nebude, odkladá sa!
Povinné zavedeniu režimu OTP na pracoviskách sa odkladá. Rokovania totiž stále prebiehajú. Na nový vývoj situácie upozorňuje Úrad verejného zdravotníctva. Do práce ešte po starom Vstup do práce v povinnom režime OTP, ktorý schválila vláda v rámci... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | DianaZaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!