V niektorých okresoch hrozí zatváranie škôl, pripustil Gröhling
19 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Situácia na školách je vážna! Učitelia tvrdia, že sa zhoršila najmä po jesenných prázdninách. Mnohí riaditelia škôl posielajú celú triedu do karantény hneď po tom, ako žiakovi vyjde pozitívny výsledok samotestu. Nemusia to však robiť.

Tried v karanténe rapídne pribúda. Aj minister školstva vo štvrtok pripustil, že v niektorých okresoch hrozí opäť zatváranie škôl.

Mení sa to zo dňa na deň

V Prešove majú zo 17 tried sedem v karanténe. Podľa riaditeľa sa počet mení zo dňa na deň. Mení sa aj stav v žilinských školách, aktuálne majú zatvorených 14 tried. Aj v Bratislave sú na tom školy rôzne. Riaditeľka Základnej školy SNP uviedla, že v karanténe sú dvaja učitelia aj päť tried, píše portál tvnoviny.sk.

Mnohí riaditelia posielajú celú triedu do karantény hneď po tom, ako žiakovi vyjde pozitívny výsledok samotestu. Robia tak aj napriek tomu, že školský semafor odporúča počkať až na výsledok PCR testu.

ÚVZ vydal vyhlášky, upravujú činnosť prevádzok a organizáciu hromadných podujatí
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) vydal dve nové vyhlášky pre potreby zosúladenia s novou verziou COVID automatu, ktorú vo štvrtok schválila vláda SR. Vyhlášky zverejnené vo Vestníku vlády SR budú účinné od pondelka 22. novembra a upravujú činnosť... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | tasr

Informácie ministra sa líšia od tých odborných

„Tak, ako sa zhoršuje celá situácia v krajine, zhoršuje sa to aj v školstve. Nárast je však naozaj minimálny, čo najdlhšie chceme udržať prezenčné vyučovanie. Podľa NCZI sa COVID šíri najviac u ľudí od 35 rokov a u mladých ľudí do deväť rokov je šírenie minimálne,“ uviedol minister školstva Branislav Gröhling.

Inak to však vidí analytik. „Veľmi veľa ľudí sa infikuje vo vekovej skupine od päť do 20 rokov. Medzi nimi sú, samozrejme, deti a ich rodičia koronavírus potom roznášajú,“ uviedol Ivan Bošňák z Dát bez pátosu.

Chýbajúcich učiteľov nahradia študenti: Ešte viac znížime kvalitu, myslí si odborník
Katastrofálnu situáciu s nedostatkom učiteľov by mali vyriešiť študenti. Minister školstva Branislav Gröhling totiž vyčíslil, že budúci rok bude o 1 500 vyučujúcich menej a do roku 2025 ich bude chýbať takmer osemtisíc.Preto od budúceho roka... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!