Politici, kto inému z nedbanlivosti spôsobí smrť, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky!
19 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

Nemáme už ani jedno lôžko pre pacienta na pľúcnej ventilácii. Skonštatuje si herec predseda vlády akoby nič. (Aby sme nešírili paniku, dnes večer boli na celom Slovensku vo všetkých jeho zdravotníckych zariadeniach tuším dve. Lôžka.) Už len za toto by mal totiž niekto ísť sedieť. Je tu podozrenie na spáchanie trestného činu zabitia z nedbanlivosti v štádiu pokusu.Ventilátorov máme dosť, dokonca ich aj vyvážame do tých krajín, kde majú lekárov a špecializovaný zdravotnícky personál. My máme iba premiéra a OĽaNO. To by nám, podľa spomenutých, na prežitie zjavne stačiť malo. (Ivan Brožík)

Tu už nejde o dvadsaťkorunáčky blahej pamäti. To je iba kuriózna perióda v histórii nášho ponovembrového zdravotníctva. Toho, na ktoré všetci mesačne platíme nemalé odvody. Môj dnes už nebohý kardiológ mi vtedy vravel, že on je tu na liečenie pacientov a nebude vypisovať pokladničné bločky ľuďom, ktorým ide o život. Spomínam na Vás, vážený pán doktor Sivoš!

Vláda nijako nepomáha zdravotníctvu. Naopak, robí zo zdravotníkov otrokov
Vláda podrazila ešte aj lekárov, naznačila aktivistka Alena Krempaská. Namiesto riešenia požiadaviek zdravotníkov parlament schválil, že štát im môže nariadiť prácu, aj keď nie je núdzový stav. Vláda tak systematicky likviduje tých, na ktorých ešte... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Sranda sa skončila už dávno, nevážená vláda!

Tu už nejde ani o fleky pre "našich" šéfov nemocníc, ani o vyhadzovanie skúsených lekárov z manažérskych pozícií a ich nahradzovanie našimi, dajme tomu, "kotlármi". Dokonca tu už nejde ani o to, aby nemocnice zostali zachované ako také. Veď načo sú nám budovy, prístrojovo síce vybavené a každý deň externou formou upratané, ak v nich niet lekárov a zdravotných sestier? veď poležať sa dá aj na lavičke v parku, ak práve nesneží. A slnko vraj lieči tiež! Tu ide o kriminálnu nedbanlivosť. Nedbanlivosť ako trestný čin.

Čo hovorí trestný zákon?

V paragrafe 149 Usmrtenie sa píše

(1) Kto inému z nedbanlivosti spôsobí smrť, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.

(2) Odňatím slobody na dva roky až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) závažnejším spôsobom konania, alebo

b) na chránenej osobe. (Poznámka  - za tú sa považuje každý človek vo vysokom stareckom veku a tí zomierajú najviac.)

(3) Odňatím slobody na štyri roky až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 na dvoch alebo viacerých osobách preto, že hrubo porušil predpisy o bezpečnosti práce alebo dopravy alebo hygienické predpisy.

Ako je to s trestnoprávnou imunitou politikov?

"Zrušenie trestnoprávnej poslaneckej imunity považuje predseda OĽaNO Igor Matovič za naplnenie odkazu novembra 1989, keďže politici po 23 rokoch nebudú pred zákonom viac ako ostatní občania. „Ide o víťazstvo všetkých obyčajných ľudí,“ povedal Matovič". Napísali to webnoviny.sk 26.07. 2012 Strata pamäte za deväť rokov? Nejak rýchlo! Nechajme politizovanie, sympatie a antipatie bokom a poďme k meritu. Politici majú trestnoprávnu imunitu zrušenú a punktum. Teda, po našom bodka. Šlus.

Ide o jasnú nedbanlivosť

Čo k tejto téme píše trestné právo, si čitateľ môže zopakovať o dva odstavce vyššie. Ak by sa niekto pýtal, na základe čoho tu píšem o nedbanlivosti tak takto. Iba pre nedbanlivosť našu krajinu opúšťajú húfne lekári a nižší zdravotnícky, no vysoko špecializovaný a odborný personál. Len pre nedbanlivosť niet koho postaviť k prístrojom nad umierajúcim pacientom. Len pre nedbanlivosť je naše zdravotníctvo v tomto stave. "Ide o víťazstvo egoistických politík a politikov", parafrázujem vyšší citát Igora Matoviča. A to ešte dumám ako tie politiky a politikov dať do úvodzoviek, naznačiť, že ide o efemizmus, popisujúci reálnu tragédiu.

Iba päť rokov?

Chytí sa už konečne nejaký právnik či nebodaj prokurátor (nemusí byť ani špeciálny) faktu, že sa tu verejne konštatuje podozrenie zo spáchania trestného činu, a to závažným spôsobom? Alebo, koľko mŕtvych na to bude ešte treba? Nielen tých, ktorí sa nedostali na ventilátor, ale napríklad aj onkologických pacientov, ktorí sa život zachraňujúcej iperácie už nedočkali?

Taraba (Život-NS): Čaputová mlčí, odbory mlčia, opozícia nemlčí. Jediná cesta je generálny štrajk (VIDEO)
Napriek masovým protestom, ústavným podaniam, trestným oznámeniam, negatívnej verejnej mienke sa naša koalícia drží pri moci a ďalej likviduje Slovensko, jeho občanov a vyše 30-ročnú demokraciu. A nikto nevie hnúť týmito šlendriánmi vo vládnej... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!