Polícia sprísňuje kontroly: Od pondelka nezaočkovaní ani na krok!
19 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Polícia bude od pondelka intenzívne kontrolovať dočasný lockdown pre nezaočkovaných: robíme to pre naše nemocnice! Upozorňuje polícia na svojej stránke na sociálnej sieti. Kontroly čakajú občanov od pondelka 22. novembra, kedy začína platiť aktualizovaný covid automat.

Dočasne sa od pondelka do praxe uvádza lockdown pre nezaočkovaných. Situácia je naozaj zlá. Preto bude polícia od pondelka nové opatrenia intenzívne kontrolovať v priestoroch, kde sa vyžaduje potvrdenie o očkovaní, alebo prekonaní ochorenia.

"Taktiež budeme pri kontrolách poskytovať súčinnosť regionálnym úradom verejného zdravotníctva," píše sa na stránke polície.

Prísne opatrenia pre nezaočkovaných

Nový COVID automat výrazne sprísňuje opatrenia pre nezaočkovaných vo všetkých okresoch. "Práve táto skupina najčastejšie končí v nemocniciach a v najväčšej miere šíri vírus. Naše nemocnice sú už plné a nemáme inú možnosť. Situácia je už tak extrémne zlá a neudržateľná, že mierne sprísnenie opatrení sa týka aj zaočkovaných," uvádzajú policajti.

Lučanského smrť ešte nie je vyriešená, nehovorte teda o samovražde! Apeluje Radačovský
K smrti a poraneniu došlo za doposiaľ neobjasnených okolností! Upozorňuje na svojej stránke na sociálnych médiách bývalý sudca, europoslanec a splnomocnený zástupca rodiny bývalého prezidenta Policajného zboru Lučanského Miroslav... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Hromadné podujatia budú len pre zaočkovaných a prekonaných podľa limitov na základe regiónu. Nezaočkovaní budú môcť chodiť do tzv. esenciálnych obchodov, teda obchodov pre základné životné potreby. Nebudú môcť chodiť do nákupných centier či reštaurácií.

Ktorí občania sú zvýhodnení?

Nový COVID-automat zrovnoprávni postavenie kompletne očkovaných a tých, ktorí sú v lehote do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19, bude to kategória s označením OP.

Tieto dve skupiny ľudí budú v mnohých ohľadoch zvýhodňovaní. To znamená, že sa nemusia dvakrát do týždňa testovať do práce, môžu slobodne chodiť do obchodov, teda nielen do esenciálnych, ale aj do nákupných centier.

V niektorých okresoch hrozí zatváranie škôl, pripustil Gröhling
Situácia na školách je vážna! Učitelia tvrdia, že sa zhoršila najmä po jesenných prázdninách. Mnohí riaditelia škôl posielajú celú triedu do karantény hneď po tom, ako žiakovi vyjde pozitívny výsledok samotestu. Nemusia to však robiť. Tried v... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!