Ostrá hádka Pčolinského s Tomášom: Nezhody v opatreniach i reformách
19 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Daňovo-odvodová revolúcia, ale aj revolúcia pri prijímaní protikovidových opatrení, ktoré z obchodov vytlačia neočkovaných. Týmto témam sa v diskusnej relácii Na hrane TV JOJ venovali koaličný poslanec Peter Pčolinský, predseda poslaneckého klubu Sme rodina a Erik Tomáš, podpredseda strany Hlas-SD Petra Pellegriniho. 

Lockdown pre neočkovaných

Podľa Pčolinského je nutné zdôrazniť, že schválené opatrenia vzišli z rokovaní konzília odborníkov. "My sa tu nemôžeme tváriť, že vymyslíme teplú vodu," uviedol.

Podľa koaličného poslanca je rovnaká situácia v Česku a v Rakúsku ešte pritvrdili. Tvrdé opatrenia ho síce mrzia, ale vláda podľa Pčolinského aktuálne nemá na výber. "Dúfam, že tomuto predídeme, pretože to je krajná možnosť," odpovedal Pčolinský na margo tvrdého lockdownu pre všetkých. 

Vláda delí ľudí na dve kategórie

Hlas na čele s lídrom Petrom Pellegrinim po schválení nového Covid automatu argumentoval tým, že vláda opäť rozdeľuje občanov na dve kategórie.

Podľa Erika Tomáša je na mieste si položiť otázku prečo sme sa do tejto situácie dostali. "Déjá vu. Úplne sa opakuje jeseň minulého roka. Vláda váhala, neprijímala opatrenia a dnes to predviedli na vláde opäť," skonštatoval Tomáš.

Taraba: "Čaputovej kamoši v justícii sa už ani netvária, že sú nezávislí"
"Nedá mi tu nedať tento obrázok, na ktorom je krásne vidieť kam doriadili justíciu." Píše na sociálnej sieti poslanec NRSR Tomáš Taraba Ústava deklaruje dva podstatné atribúty súdnictva v Slovenskej republike - nezávislosť a nestrannosť. Všeobecne... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Nespokojní sú všetci

Podľa hlasáka je problém v tom, že veľa lekárov a sestier sa rozhodlo opustiť zdravotníctvo. "Nehovorím to ja, ale šéf lekárskych odborov a výsledkom je mačkopes a nespokojní sú všetci. Výsledkom chaotického riadenie číslo tri je to, že nespokojní sú všetci," argumentoval Tomáš. Podľa neho výsledkom bude to, čo sa dialo na začiatku tohto roka, keď sme boli na čele v úmrtnosti. 

Pčolinský argumentoval s tým, že stav zdravotného systému a jeho pracovníkov je vizitkou dvanástich rokov vlády Smeru-SD. "Zmenilo sa to, že teraz tu máme Deltu, ktorá je podstatne infekčnejšia a agresívnejšia. Tento problém nemá len Slovensko, ale majú ho všetci," dodal poslanec zo Sme rodina.

Čo by ste robili vy?

"Čo by ste robili vy, ak by ste boli vo vláde?" spýtal sa Pčolinský s tým, že chce od Tomáša počuť riešenia. Hlas-SD podľa Pčolinského politikárči, pretože je treba kritizovať vládu. 

Lučanského smrť ešte nie je vyriešená, nehovorte teda o samovražde! Apeluje Radačovský
K smrti a poraneniu došlo za doposiaľ neobjasnených okolností! Upozorňuje na svojej stránke na sociálnych médiách bývalý sudca, europoslanec a splnomocnený zástupca rodiny bývalého prezidenta Policajného zboru Lučanského Miroslav... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Tomáš zdôraznil, že by mali byť pacientom dávané lieky na covid-19 a pozitívni pacienti by mali byť podchytení ambulantným sektorom. 

"My si nemyslíme, že je to správne, pretože zamestnávatelia sú skúšaní už ekonomickou krízou," poznamenal Pčolinský. Vraj chápe nesmierne náklady. Riešením by mal byť odškodňovací zákon, ktorý je však v nedohľadne. 

Problémy s reformami

Problémy s reformou ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej má Sme rodina aj naďalej. "Dnes je to len niečo na papieri, čomu už nikto neverí," poznamenal Pčolinský s tým, že podobne je na tom aj reforma Lengvarského. Daňovo-odvodovú reformu zase kritizuje strana SaS.

"Ani my v opozícii nesúhlasíme so všetkými reformami," poznamenal Tomáš s tým, že vláda je amatérska a peniaze z Plánu obnovy Slovensko nemusí ani vidieť. 

V niektorých okresoch hrozí zatváranie škôl, pripustil Gröhling
Situácia na školách je vážna! Učitelia tvrdia, že sa zhoršila najmä po jesenných prázdninách. Mnohí riaditelia škôl posielajú celú triedu do karantény hneď po tom, ako žiakovi vyjde pozitívny výsledok samotestu. Nemusia to však robiť. Tried v... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Daňovo-odvodová "revolúcia"

"Výhrady by boli, ale o tomto návrhu minister financií niekoľko mesiacov rokoval s koaličnými partnermi," uviedol predseda klubu Sme rodina. Hovorí, že pokiaľ sa dodrží prezentované, tak jeho klub to podporí.

"Mňa prekvapuje, aký kúzelník je financmajster Igor Matovič. Keď sme chceli zvýšiť príspevky, tak neboli peniaze," tvrdil Tomáš. "No dve miliardy na reformu by mali byť. On sa len tvári, že sú. Sú tam fiktívne zdroje, alebo nerealizovateľné zdroje" pokračoval Tomáš. Podľa hlasáka chce 200 miliónov Matovič vziať samosprávam a doplatia na to občania. 

"Výsledok bude taký, že slovenské rodiny dostanú viac peňazí a zostane im viac peňazí. Pán Matovič nič nevyčaroval, ale ideme zmeniť zdaňovanie tých najbohatších a ideme zrušiť odvodový strop," vysvetlil Pčolinský.

Podľa koaličného poslanca chcú presadiť aj to, aby sa viac zdanili monopoly a oligopoly. "O 200 miliónov menej dostane aj obrana," doplnil Pčolinský.

Pravidlá nového Covid automatu: Nastupuje armáda a polícia. Kde to bude najhoršie?
Neočkovaní budú mať po novom povolený vstup už len do obchodov s nevyhnutnými životnými potrebami! Sprísnenie opatrení začne platiť od pondelka 22. novembra na tri týždne. Ak sa potom situácia v nemocniciach stabilizuje, vláda prehodnotí... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!