Lengvarský o humanitárnej kríze: Slovákov prijmú aj nemocnice v zahraničí
19 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Situácia na Slovensku je zo dňa na deň horšia a horšia! Najhoršie na tom je to, že štát sa na tretiu vlnu opäť v lete nepripravil, ale spoľahol sa len na očkovanie. Najnovšie nám s pacientami má pomôcť zahraničie.

Štát opäť zlyháva

Podľa Pavla Čekana štát už dlhé mesiace málo účinne nabáda na očkovanie, ktoré je preň doslova modlou či alfou a omegou v boji s COVID-19. Ako sa ukazuje, zlyhalo.

A to nielen pre malú účinnosť, ale aj pre jeho manažovanie a v neposlednom rade vo viacerých opatreniach súvisiacich s pandémiou. Vrátanie liečenia. Vedec Pavol Čekan v statuse predpovedal katastrofu a aj kolaps nemocníc. Pred ním varoval už koncom septembra a dnes ho tu máme!

V niektorých okresoch hrozí zatváranie škôl, pripustil Gröhling
Situácia na školách je vážna! Učitelia tvrdia, že sa zhoršila najmä po jesenných prázdninách. Mnohí riaditelia škôl posielajú celú triedu do karantény hneď po tom, ako žiakovi vyjde pozitívny výsledok samotestu. Nemusia to však robiť. Tried v... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Pomáhať nám bude musieť zahraničie

"V zahraničí sú pripravení pomôcť Slovensku zvládnuť nápor pacientov s ochorením COVID-19." Uviedol to v piatok v rozhlasovej relácii Braňo Závodský naživo minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Vysvetlil tiež, že súčasných šesť až sedem tisíc koronavírusových infekcií, ktoré denne odhalia PCR testy, uvidíme v nemocniciach o dva týždne.

Opatrenia v súvislosti s novým COVID automatom majú pomôcť zvrátiť ďalšiemu zhoršeniu situácie v nemocniciach. Ak sa tak nestane, minister varuje pred humanitárnou krízou.

Pravidlá nového Covid automatu: Nastupuje armáda a polícia. Kde to bude najhoršie?
Neočkovaní budú mať po novom povolený vstup už len do obchodov s nevyhnutnými životnými potrebami! Sprísnenie opatrení začne platiť od pondelka 22. novembra na tri týždne. Ak sa potom situácia v nemocniciach stabilizuje, vláda prehodnotí... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Diana Zaťková