Čaputovej novembrové frázy bez kúska empatie k súčasnému životu ľudí
17 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Na sociálnej sieti sa nám prihovorila aj pani prezidentka. A vrátila sa do svojej opatrnej roly, v ktorej naučenými frázami opatrne prekľučkuje "mínovým poľom" problémov bežných ľudí.

Druhá netotalitná generácia

"Od Nežnej revolúcie uplynulo 32 rokov." začína svoj status pani prezidentka: Je to podľa nej časový úsek, ktorý  presahuje jednu generáciu. Dnes je v produktívnom veku generácia, ktorá nemá s totalitným režimom žiadnu bezprostrednú skúsenosť.

Predošlá nesloboda

"Avšak ľudia, ktorí ho zažili vedia, že nemohli slobodne voliť, cestovať, boli väznení za svoje názory, nemohli sa slobodne zhromažďovať a mnohí ani slobodne rozhodnúť pri výbere štúdia alebo profesie." Opisuje pani prezidentka príkoria, ktoré sa diali ľuďom.

R. Martiška - Matovičova reforma je dokumentom diletantstva (a šialenstva)
Pred rokom sme tu mali bombastické prehlásenia o tom, akú "atómovú bombu" spustíme na Slovensku. Nakoniec sa konalo celoplošné špáranie sa v nosoch, ktoré minister Krajniak nazval "Druhým SNP". Píše Roman Martiška pre Veci verejné. Reforma plná... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Eka Balašková

"Existovala vyššia moc nad ich životmi."

Pokračuje pani prezidentka a mnohým, ktorí budú čítať jej status, sa pozastavia nad tým minulým časom. Dnes síce desiatky tisíc ľudí nie je väznených, ale prenasledovaní mnohokrát sú. Možno nie za vieru, pôvod či svedomie, ale  pani prezidentka pripomína: "Nedialo sa to iba v 50. rokoch, ešte aj v 80. rokoch zomierali ľudia na hraniciach pod ostnatými drôtmi." 

Položením venca

pri pamätníku Brána slobody si prezidentka, spolu s predstaviteľmi Konfederácie politických väzňov Slovenska a Ústavu pamäti národa uctila pamiatku stoviek mužov a žien usmrtených na hraniciach pri pokuse o útek.  Status končí patetickým: "Nezabudneme!"

Boris Kollár pod Devínom - študentom patrí za dnešok naša úcta
Dnes, pri príležitosti Dňa boja za slobodu a Medzinárodného dňa študentov, sa spod hradu Devín, k občanom prihovoril aj predseda NR SR Boris Kollár. Osobné spomienky Dnes sa asi každý ústavný činiteľ bude vyjadrovať k tomuto dátumu. B. Kollár tak... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Veru, nezabudnite,

prosím, ani na tých, ktorí kvôli žabomyším vojnám v koalícií, ktorej podporovateľkou ste, nevedia, či budú mať z čoho zaplatiť zálohové platby za elektrinu, či vodu. Nezabudnite prosím ani na tých, ktorí sa v nemocniciach chcú starať o chorých, ale v dôsledku neriešenej situácie ich je veľmi málo a sú úplne vyhorení. Nezabúdajte prosím ani na rodiny, kde si rodičia namiesto topánok kupujú sekundové lepidlo, lebo veď čo ak ich deti budú potrebovať lieky, tak nech nemajú výčitky svedomia za nové topánky ...

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!