Nový Covid automat bude opäť prísnejší – ďalší hon na nezaočkovaných
18 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zvýšenie počtu infikovaných na COVID-19, ale aj počtov hospitalizovaných či mŕtvych malo za následok sprísnenie opatrení v Covid automate. A doplatili na to najmä nezaočkovaní, ktorým opäť sprísňujú opatrenia.

Je zarážajúce, že všetka vina na zvyšovaní počtu infikovaných a tých, ktorí sú v nemocniciach sa hádže najmä na nezaočkovaných, pričom je všeobecne známe, že vírus roznášajú aj zaočkovaní, ktorých ale nikto neobmedzuje ani netestuje. A v novom Covid automate sa zase „poľuje“ najmä na nezaočkovaných. Ako píše portál dnes24.sk, nový Covid automat prináša sprísnenie opatrení, ktoré pocítia najmä nezaočkovaní!

Lockdown pre všetkých by demotivoval očkovaných a nemotivoval neočkovaných

Na sprísnenie protipandemických opatrení vyzývali už dlhšie najmä „odborníci“ a lekári, ktorých teda teraz vláda vypočula. Pri hlasovaní o novom Covid automate, ktorý má byť prísnejší pre neočkovaných, ale aj pre očkovaných a tých, čo ochorenie prekonali, sa však koaličná SaS zdržala. „To preto, lebo nesúhlasíme, aj v takejto dobe, so zhoršovaním situácie pre očkovaných,“ vysvetlil šéf liberálov Richard Sulík. Problém so sprísnením opatrení najmä pre nezaočkovaných nemala ani predsedníčka parlamentného výboru pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková. V prípade sprísnenia pre zaočkovaných to podľa nej „nie je nič, s čím by sa nedalo žiť“. Podľa liberálky návrhom bol tiež úplný lockdown aj pre očkovaných, lenže s tým mala SaS problém a navrhovala len lockdown pre neočkovaných ľudí mimo zamestnania a škôl.

Nezaočkovaní sa stávajú podľuďmi! V podstate ide o ďalší LOCKDOWN
Vláda rieši čo ďalej. Zdá sa, že bez vyhlásenia núdzového stavu má iba málo možností. Napriek tomu sa už pozajtra máme dozvedieť, ako sa sprísni doterajší režim mobility. Vláda má na rokovaní vo štvrtok zaujať postoj k návrhom opatrení odborníkov... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Lockdown pre všetkých by podľa Bittó Cigánikovej demotivoval očkovaných a nemotivoval neočkovaných. Presné znenie schválených opatrení ešte známe nie je, mal by však sprísniť opatrenia najmä pre neočkovaných. Nový návrh Covid automatu, ktorý schválila vláda, je ale miernejší ako pôvodný návrh konzília. O podrobnostiach nového Covid automatu bude ešte informovať premiér Eduard Heger aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Covidová situácia v Európe sa zhoršuje, krajiny sprísňujú opatrenia
Na Slovensku máme už prevažnú väčšinu okresov v čiernej, prípadne v bordovej farbe covid automatu. Ako to aktuálne vyzerá doma a vo svete, priniesol portál Pluska. V Rakúsku lockdown - zatiaľ samozrejme len pre neočkovaných. Ten začal platiť od... Čítať ďalej
15 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!