Iniciatíva Hovorme spolu chystá veľké celodenné vysielanie. Kedy?
18 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Iniciatíva Hovorme spolu na nás chystá ďalšiu diskusiu. Kedy, dozviete sa aj v ich najnovšom videu Juraja a Ladislava Matyinkovcov.

Poďakovanie za podporu

Na úvod odznelo veľké poďakovanie autorov výzvy za podporu, ktorú pocítili na bankovom konte Hovorme spolu. Ak niekto má záujem podporiť túto iniciatívu, informácie sú dohľadateľné na ich stránkach.

Vďaka podpore môžu pokračovať

a rozobrať jednotlivé témy v obsiahlejších diskusiách. Z tej viac, ako trojhodinovej diskusie sa ľuďom žiadalo rozobranie každej témy, ktorú odprezentovali v hlavnej diskusii. Rozobrať ich teda samostatne, s menším počtom hostí a viac do hĺbky. A presne to pripravovali počas predchádzajúcich dní. 

Návrat fenoménu menom Čarnogurský - návrat potrebný a potešiteľný
Zvláštny pocit, po viac ako tridsiatich rokoch sledovať návrat JUDr. Jána Čarnogurského do politiky. Aj keď, zatiaľ iba taký - nenápadný. A žiaľ, príliš pomalý. Zvláštny a nebránim sa - áno, aj dobrý. Ide o človeka s kontinuitou názorov, hodnôt,... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Slučka sa uťahuje

"Tá suma nás nasmerovala na jednoduchšie riešenie. Náročnejšie pre nás." Informuje L. Matyinko: "Umožní nám to však v plnom rozsahu odvysielať všetko, čo by sme chceli. Tým riešením je, spojiť vysielanie tém do jedného vysielacieho dňa." 

Ako by to malo vyzerať?

Začali by ráno o deviatej a skončili by večer o desiatej. Samozrejme nie v jednom kuse, aj tvorcovia, aj diskutujúci, aj diváci si potrebujú vydýchnuť. Podľa ich prepočtov sa vedia zmestiť do 20 tisíc eurového rozpočtu, z čoho už viac, ako polovicu majú na účte.  

Čo s príspevkami, ak sa projekt nezrealizuje

To asi zaujíma mnohých, ktorí prispeli, ale aj tých, ktorí sa prispieť chystajú. L. Matyinko uisťuje, že "Samozrejme, ak sa to nezrealizuje, tie príspevky vrátime. Druhá možnosť je, odvysielať to v zníženej kvalite, respektíve so zníženými nákladmi." S tvrdením sa pridáva aj Juraj: "Bude to dokonca ešte aj zaujímavé, lebo jeden celodenný live stream tu ešte nebol. Takže bude to Hovorme spolu live stream 2-8. 

Jedna téma navyše

Sedem tém, ktoré rozobrali v trojhodinovom vysielaní doplnili ešte o jednu tému - ako ďalej. Pravdepodobný termín je nedeľa, 30. november. Zatiaľ ešte čakajú na potvrdenie hostí, ktorých pozvali, preto ho do pondelka upresnia. 

Župan Droba šokoval vodičov autobusov: Takáto ponuka sa odmieta len ťažko
Bratislavskej župe narobil nový zmluvný autobusový dopravca viac starostí ako radosti. A nielen jej, ale najmä cestujúcej verejnosti. Vynechané linky pre malý počet vodičov spôsobil ľuďom problémy, o akých ani neverili, že môžu nastať. Ľudia sa... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Informačná kampaň

Spustiť ju chcú v pondelok a chcú do nej zahrnúť harmonogramom toho, čo sa bude kedy vysielať, Uvidíme hostí, ktorí sa zúčastnili aj prvej diskusie, ale aj mnoho iných, ktorých odporúčali aj diváci. Diskutujúcich priradia k jednotlivým témam, v rámci ktorých ich budú hlbšie rozoberať. 

Pozvaní aj "provládni" odborníci

V Hovorme spolu zostávajú verní tradícii, no či pozvanie využijú, ostáva len na nich. Ak nie, bude použitá metóda, ktorá bola použitá aj v prvej diskusii - "zúčastnia sa" formou svojich verejných vyhlásení publikovaných v médiách. "My sa budeme len pýtať", hovorí Juraj: "Za odborníkov budú hovoriť ich argumenty." Otázok je dosť. Či už tých nezodpovedaných, alebo tých, ktoré iniciátorom poslali diváci. 

Verejný mail RTVS

Minulý týždeň iniciatíva Hovorme spolu poslala ponuku verejným mailom verejnoprávnemu rozhlasu/televízií. Verejný bol v tom, že ho poslali aj rôznym iným médiám, či už novinám, alebo televíziám. Nikde o tom nebola ani zmienka. Podľa L. Matyinka tu, okolo ich aktivity, nastalo "koordinované ohlušujúce ticho." Ponuka znela na možnosť bezplatného odvysielania prvej diskusie. RTVS dodnes nereagovala. 

Ďalšieho lockdownu sa doslova desíme.
Ahoj. Mám 47 rokov a píšem ti z "basy" Takej inej, ako sú tie pre odsúdených za trestné činy. Ja som spáchala to, že som sa narodila v tele, ktoré od drieku nižšie nefunguje. Len je. Na to sa ale dá zvyknúť Zvlášť, keď nič iné v podstate... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!