Župan Droba šokoval vodičov autobusov: Takáto ponuka sa odmieta len ťažko
18 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Bratislavskej župe narobil nový zmluvný autobusový dopravca viac starostí ako radosti. A nielen jej, ale najmä cestujúcej verejnosti. Vynechané linky pre malý počet vodičov spôsobil ľuďom problémy, o akých ani neverili, že môžu nastať.

Ľudia sa nedokázali dostať do práce či z práce, študenti a žiaci do škôl. Problém ale mali aj ďalší, ktorí sa potrebovali niekam dostať v rámci Bratislavského kraja. A toto všetko spôsobil nový zmluvný prepravca, spoločnosť Arriva, ktorej chýbali desiatky vodičov. A nielenže chýbali, ale ešte im stále chýbajú, a preto sa rozhodol bratislavský župan Juraj Droba konať. To najpodstatnejšie prezradil v statuse, kde naznačil čo plánuje urobiť s vodičmi ktorí jazdiť chcú, a čo s tými, ktorí si postavili hlavu.

Župa nemá možnosť návratu k pôvodnému dopravcovi a neurobí to

Návrat starého dopravcu nie je podľa Drobu reálny a Arrivu vraj tlačia do okamžitého zabezpečenia zazmluvnených služieb. Bol si dokonca pozrieť aj technologickú prevádzku pre nové autobusy a skontrolovať kvalitu zázemia pre vodičov a zamestnancov. V Bratislave aj Malackách. A hovoril aj s vodičmi, z ktorých väčšina prešla od bývalého dopravcu. „Ich nové pracovné podmienky sú veľmi dobré,“ netajil Juraj Droba, ktorý má po troch mimoriadne náročných dňoch niekoľko dobrých správ.

„Arriva eviduje celkovo nových 70 záujemcov, s ktorými ide bezodkladne rokovať o podmienkach čo najskoršieho nástupu. Keďže aktuálne chýba asi 100 vodičov, toto by pomohlo zásadne vyriešiť situáciu v kraji. Arriva zazmluvňuje aj súkromných dopravcov, ktorí majú v súčasnej pandémii menej roboty. Budú sanovať vynechané spoje,“ píše v statuse bratislavský župan.

Mesík: Mediálna bublina - Dr. Piják je v nemocnici, ale vôbec nie na prístrojoch!
Počty nakazených koronavírusom sa zvyšujú aj na Slovensku. Nečakaným pacientom v nemocnici sa stal aj známy lekár a odmietač experimentálnej vakcíny doktor Michal Piják. To, čo sa okolo neho deje je však veľmi smutné a pre neho... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Zrejme mimoriadne zaujímavú informáciu má aj pre samotných vodičov. „S Arrivou sa nám podarilo vyrokovať nástupný bonus vo výške 4000 eur! Ten bude vyplatený aj spätne tým, ktorí už pre nového dopravcu pracujú. K tomu 5-percentná pravidelná ročná valorizácia platu, ktorú vypláca župa, takže ju vieme garantovať už budúci rok,“ prezradil Droba veľmi lukratívnu ponuku prípadným novým záujemcom. Pre tých vodičov, ktorí ešte váhajú a veria na zázraky má len jedno posolstvo: „Župa nemá možnosť návratu k pôvodnému dopravcovi a neurobí to. Cesta nazad nie je možná. Ak vám niekto bude tvrdiť opak, nevie o čom hovorí. Ak teda chcete naďalej za slušných pracovných podmienok jazdiť pre kraj, vaša šanca je teraz. O mesiac už budú tieto miesta obsadené,“ varuje Droba váhajúcich vodičov. Nahnevaných ľudí v kraji prosí župan o niekoľko dní trpezlivosti pretože verí, že tak, ako mnohé iné veci, aj tento problém, aj keď ho nespôsobili, úspešne vyriešia.

Slovak Lines ohlásil pre nedostatok vodičov výpadok niektorých spojov
Autobusový dopravca Slovak Lines ohlásil v Bratislavskom kraji pre nedostatok vodičov výpadok viacerých spojov. Vplyv na to má aj blížiaca sa zmena regionálneho autobusového dopravcu v Bratislavskom kraji. Slovak Lines od 15. novembra nahradí... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | TASR

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!