Dramatická situácia v Nemecku: Stála očkovacia komisia (Stiko) odporúča tretiu dávku VŠETKÝM nad 18 rokov.
17 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Stála komisia pre očkovanie v Nemecku (Stiko) je podľa slov svojho šéfa Thomasa Mertensa za to, aby posilňovaciu tretiu dávku vakcíny dostali všetci nad 18 rokov, informuje Der Spiegel.

Dramatický nárast 7-dňovej incidencie

Nárast počtu nových prípadov ochorenia na COVID-19 láme v Nemecku stále nové rekordy. Sedemdňová incidencia sa každým dňom navyšuje. V stredu dosiahla podľa Inštitútu Roberta Kocha (RKI) hodnota 319,5.

Vzhľadom na prudko stúpajúce čísla sa v posledných dňoch ozývajú čoraz hlasnejšie hlasy na urýchlenie preočkovania treťou dávkou. Podľa RKI posilňovaciu dávku dostali doposiaľ štyri milióny ľudí, no tempo očkovania treba zvýšiť.

Očkovanie Pfizerom: 357 vedľajších účinkov u 200 000 francúzskych vojakov... a trest za odmietnutie vakcíny (VIDEO)
Po očkovaní vakcínou proti COVIDu-19 sa u desiatok príslušníkov armády vo Francúzsku vyskytli vážne zdravotné problémy, píše epochtimes.de. Francúzska armáda sa obáva početných vedľajších účinkov po očkovaní vakcínou proti... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Predseda Stálej komisie pre očkovanie (Stiko) pri RKI Thomas Mertens  je za podávanie tretej dávky vakcíny proti koronavírusu u všetkých ľudí nad 18 rokov. Ide tak o výrazný odklon od doterajšieho odporúčania komisie. Doposiaľ sa to týkala len osôb nad 70 rokov, tiež pracovníkov opatrovateľských služieb, zdravotníkov a ošetrovateľov.

Tretia dávka najskôr 6 mesiacov po druhej

Podľa tohto odporúčania by sa mala posilňovacia vakcína podať najskôr šesť mesiacov po druhom očkovaní proti COVIDu-19.

Lôžko s umelou pľúcnou ventiláciou len po protekcii!
Chorvátski lekári sú zúfalí. Zdravotnícky systém v krajine je podľa nich na pokraji kolapsu, informuje nemecký Der Spiegel. Vzhľadom na vysoký počet pacientov s COVIDom sú kliniky v Chorvátsku maximálne preťažené. Bez zveličovania možno povedať,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

V Nemecku je v súčasnosti proti koronavírusu plne zaočkovaných viac ako 56 miliónov ľudí, čo predstavuje 67,6 percenta celkovej populácie. Podľa RKI bolo proti vírusu aspoň raz očkovaných 58,3 milióna ľudí. To zodpovedá 70,1 percentu.

RKI predpokladá, že medzi dospelými bolo zaočkovaných pravdepodobne viac ľudí, ako naznačujú údaje: stopercentnú zaočkovanosť nemožno dosiahnuť systémom hlásení.

Roztržka kvôli údajnej Macronovej SMS austrálskemu premiérovi
V súvislosti s krachom dohody o ponorkách medzi Francúzskom a Austráliou sa na verejnosť dostala SMS, ktorú údajne poslal Macron austrálskemu premiérovi. Únik informácií vyvolalo veľké rozhorčenie, píše nemecký Der Spiegel. Nové problémy v spore... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ešte v utorok sa nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn (CDU) vyslovil za to, aby sa posilňovaciemu očkovaniu proti koronavírusu mohli podrobiť všetci ľudia starší ako 18 rokov aj skôr ako po šiestich mesiacoch od druhej dávky, dodáva Der Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Scenára sociálnej biedy sa vďaka COVIDU už možno ani nedožijeme
Sociálne siete tú plné zaručených politických „návodov“ na to, ako sa dajú poľahky zlikvidovať drobní podnikatelia. Na jeden z nich vo svojom statuse poukazuje Juraj Mesík. Ako píše, nie je ešte ani polovica novembra a „koleso inflácie sa v Európe... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!