R. Martiška - Matovičova reforma je dokumentom diletantstva (a šialenstva)
17 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Pred rokom sme tu mali bombastické prehlásenia o tom, akú "atómovú bombu" spustíme na Slovensku. Nakoniec sa konalo celoplošné špáranie sa v nosoch, ktoré minister Krajniak nazval "Druhým SNP". Píše Roman Martiška pre Veci verejné.

Reforma plná neznámych

"Po roku prichádza Matovič s “Daňovou revolúciou”, ktorú opäť víta len Krajniak." myslí si Martiška: "Namiesto vysvetlenia 24 miliónov eur riešenia sociálnej núdze spôsobenej vládou. Znásilňujú slobodu, a to v čase spomienky a Dňa slobody a demokracie."

Dve skupiny ľudí

zo zdravotníkov sa podľa Martišku stávajú nevoľníci a Matovič oznamuje daňovú revolúciu, ktorá "má priniesť poriadok, podporu rodiny, podnikania a zvýšenie legálnej práce! Bez respirátora s odôvodnením, že sa natáča dokument prezentuje minister financií “ekonomické” rovnice s veľkým počtom neznámych a so slovami: “Slovensko potrebuje veľkú a zásadnú zmenu.”

Potrebujeme kufre? 150 kufrov v Bratislave nainštalovali Hlina, Hipš a Ravasz
Alojz Hlina, Juraj Hipš a Ábel Ravasz na Námestí SNP v Bratislave symbolicky nainštalovali kufre, ktoré im požičali ľudia. Podľa toho, čo uviedli v krátkom online vysielaní denníka Pravda, majú 150 kufrov a chcú nimi poukázať na odliv mozgov zo... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Peniaze "na deti"

Starí rodičia sú neodmysliteľnou súčasťou väčšiny slovenských rodín. Počúvajú o prázdnej špajze, niet teda na trináste dôchodky. Rodiny na hranici chudoby sa dozvedeli, že obedy zadarmo sú nezmyslom. Matovič a jeho kumpáni nevideli výchovnú funkciu obedov. Oči im klalo slovo zadarmo…" vymenúva Martiška: "Po roku a pol našiel financmajster v štátnej kase 1,2 miliardy eur, ktoré chce a je ochotný minúť ročne na deti! Kde a komu ich vzal?"

Klame, že "dobre bude"

"Nemá problém predložiť návrh pre rodiny s deťmi, v ktorom časť peňazí popresúva, aby sa jedno číslo expresne  zvýšilo. Ak sa poctivo študovaní ekonómovia chytajú za hlavu, tak napríklad aj pri tom, že Matovič zatiaľ mlčí o nastavení zvyšovania týchto príspevkov! Alebo 200 eur na dieťa bude stačiť aj o 5 rokov? Ekonomika sa na úsudky a pocity nehrá." Varuje Martiška.

Množstvo scestných argumentov

Ako paušálna daň sa má zo sto eur na podporu talentu detí, vrátiť 39 €. Štát na "službu dieťaťu teda neminie sto, ale 61 eur. "Tie by ale tak pekne neukázali." poznamenáva Martiška. "Zníženie počtu zamestnancov verejnej správy o 2% v prepočte znamená viac ako 8 800 ľudí nepoteší podobný počet rodín po celej krajine. Vraj ide o šikovných ľudí, ktorí si rýchlo nájdu prácu? V čase blížiacej sa hospodárskej krízy je to scestný argument!"

Odkrojíme obciam a mestám

Absolútne prehodnotenie zdroja financovania tejto časti revolúcie podľa Martišku prichádza v bode Nižší rast podielových daní. Ten má priniesť až 200 miliónov pre účely revolúcie. "Z čoho chce Matovič uchmatnúť milióny obciam, mestám a samosprávny krajom? Veď už dnes budú mať problém mnohé platiť napr. účty za energie? Aký prínos bude mať pre rodinu s deťmi vyšší príjem na dieťa, ak bude rodina žiť v nefungujúcej obci, či meste?" 

Polícia: Pripravila opatrenia v súvislosti s viacerými protestami v Bratislave
Bratislavská polícia pripravila bezpečnostné opatrenia v súvislosti s viacerými stredajšími verejnými zhromaždeniami v hlavnom meste. Zamerané budú na ochranu života, zdravia, majetku občanov a aj na ochranu verejného poriadku. Polícia o tom... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | tasr

Zdanenie práce

"Nejde o zníženie odvodov, či o zníženie dane z príjmu, hlavným Matovičovým snom je, aby si  vedel čistú mzdu vypočítať aj človek “naložený v liehu”." informuje Martiška. "Práca účtovníka týmto stratí zmysel – odrátať zo mzdy 39 % za zamestnávateľa a 19 % za zamestnanca predsa dokáže každý."

Škaredá rozprávka pokračuje

- je ňou veľké množstvo výnimiek! Tie vraj zneprehľadňujú systém a tak ich chce minister zrušiť. Prinesie tak do "revolúcie" cca 550 mil. eur. Tie zaplatia napríklad pracujúci študenti. Rovnako tak je to s jedným odvodom, či daňou, rozpisuje sa Martiška.

"Potešia sa" aj ľudia s ŤZP

Matovičovo podľa Martišku momentálne sľubuje “čarovný vzorec”, ktorým "toto zvýhodnenie určite vyjde pri každej mzda. Absolútne trápnym “bonusom” je tzv. odvodový bonus pre zamestnávateľa, ktorý zamestná študenta alebo ZŤP nad 50% vo výške 10% a v prípade ZŤP nad 70% vo výške 20%! Toto má byť odškodné za aktuálne platné výnimky v odvodovom a daňovom systéme?"

Fico na sneme predstavil víziu Smeru,víťazstvo vo voľbách označil za reálny cieľ
Predseda Smeru-SD Robert Fico na stredajšom sneme strany predstavil víziu do budúcna, víťazstvo vo voľbách označil za reálny cieľ. Do budúcna podľa neho bude treba naprávať škody, ktoré napáchala súčasná vláda v sociálnej oblasti i v oblasti... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | tasr

Jedna atómová bomba

ktorú Matovič na Slovensko pustil priniesla tisícky mŕtvych po premorení pri neslávne známom druhém SNP. "Po roku prichádza ten istý Matovič s daňovou revolúciou. Tá prichádza v čase blížiacej sa hospodárskej krízy, čo by mala byť hlavná téma ministerstva financií. Tá Matovičovi neumožní “natáčanie dokumentu” a odštartovanie predvolebnej kampane." Uzatvára Martiška.

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!