Aktér Novembra 89 Ján Čarnogurský vedľa Milana Mazureka a Petra Marčeka
17 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Protesty v Bratislave sú dnes hlavnou témou. Bolo ich ohlásených desať. Doposiaľ sa udiali tri veľké. Každý si 17. november pripomenul inak, ale tie dnešné súvisia v mnohom aj so súčasnou vládou. Nejde iba o spomienkový akt, ale aj o súčasnosť a odkazy vláde Eduarda Hegera. SMER - SD usporiadal stretnutie pri pamätníku Alexandra Dubčeka, na Šafárikovom námestí v Bratislave sa odohral protest strany Republika.  

Na proteste strany Republika, ktorý sa začal krátko po 15-tej hodine na Šafárikovom námestí v Bratislave vedľa Mazureka vystúpil aj Ján Čarnogurský vedľa Mazureka," informoval denník Aktuality. 

Čaputovej novembrové frázy bez kúska empatie k súčasnému životu ľudí
Na sociálnej sieti sa nám prihovorila aj pani prezidentka. A vrátila sa do svojej opatrnej roly, v ktorej naučenými frázami opatrne prekľučkuje "mínovým poľom" problémov bežných ľudí. Druhá netotalitná generácia "Od Nežnej revolúcie uplynulo 32... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Milan Mazurek, Peter Marček vedľa aktéra Novembra 89 Jána Čarnogurského

„Západné krajiny spôsobujú vojny, kvôli ktorým prichádzajú migranti do Európskej únie. Nezaobídeme sa bez Ruska. Je to veľmoc, ktorá je schopná poskytnúť pomoc takým krajinám ako Slovensko,“ prináša portál Aktuality vyjadrenie bývalé ministra spravodlivosti Čarnogurský pred davom ľudí na proteste strany Republika.

Polícia musela zasahovať iba raz. Z priestoru pred budovou Národnej rady SR bol na príslušné oddelenie polície predvedený 59-ročný muž. "Dôvodom jeho predvedenia bolo porušenie ustanovení priestupku proti verejnému poriadku zákona," informujú Aktuality. 

Protestujúci sa zo Šafárikovho námestia v Bratislave presunuli pred Úrad vlády, kde včera stáli študenti. Zablokovaná bola doprava. Z toho dôvodu Dopravný podnik Bratislava musel odkloniť niektoré linky hromadnej dopravy.

Fico: Čaputová zmarila referendum, funguje politické sprisahanie proti právnemu štátu
Snem strany SMER SD bol o víziách do budúcnosti. Jedným z hlavných cieľov je vyhrať voľby a napraviť škody, ktoré napáchala súčasná vláda v sociálnej oblasti i v oblasti právneho štátu. Robert Fico, predseda strany Smer-SD vyhlásil: "Nevyslovujem... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová