M. Heredoš (REPUBLIKA): "Kvôli 20 (!!!) nakazeným ľuďom Mikas zatváral celý segment gastra"
16 | 11 | 2021 I Eka Balašková

M. Heredoš z hnutia Republika vyzýva priaznivcov a podporovateľov Voľnej zóny, aby svoje podniky nezatvárali.

Okresy sú už väčšinou čierne, majitelia predávajú cez okienka, musia odháňať svojich zákazníkov. "Alebo po novom budú môcť u seba vítať iba očkovaných hostí, alebo ktorí covid prekonali." Začína M. Heredoš svoje video.

Minuloročné zistenia

"Vedeli sme, že reštaurácie sa budú zatvárať na šesť mesiacov, k tomu to smerovalo. Minulý rok sme sa pýtali Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ), koľko ľudí sa nakazilo v reštauráciách. Logicky nás zaujímalo, aké dáta vláda používa na odôvodnenie zatvárania v horeka sektore." Ozrejmuje poslanec. Na dokumentoch, poskytnutých M. Heredošom videť, že ich bolo rovných dvadsať.

Nezaočkovaní sa stávajú podľuďmi! V podstate ide o ďalší LOCKDOWN
Vláda rieši čo ďalej. Zdá sa, že bez vyhlásenia núdzového stavu má iba málo možností. Napriek tomu sa už pozajtra máme dozvedieť, ako sa sprísni doterajší režim mobility. Vláda má na rokovaní vo štvrtok zaujať postoj k návrhom opatrení odborníkov... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Zhrnutie v troch bodoch

"1. Občania, podnikatelia, živnostníci - zásadná informácia, vládne úrady nemajú žiadne dáta a analýzy k zatváraniu a obmedzovaniu prevádzok, ku čiernym okresom a lynčovaniu podnikateľov! ŽIADNE !!!! ŽIADNE.

2. Odpoveď z minulého roka, keď vláda SR svojvoľne zatvorila na 6 mesiacov prevádzky, bola od Mikasa nasledovná - v reštauráciach sa nakazilo 20 ľudí !!! Dobre počujete, to sú jediné dáta sú - 20 ľudí.

3. Toto sú jediné dáta vlády SR. Segment gastra a hotelierstva NIE JE ŠÍRITEĽOM NÁKAZY COVID19 A NEEXISTUJÚ RELEVANTNÉ DÁTA, KTORÉ BY TO VYVRÁTILI. CELÉ JE TO LOŽ, POSTAVENÁ NA NEEXISTENCII DÁT."

Mnoho podnikov neprežilo

"Dnes takéto dáta ÚVZ už ani nezhromažďuje." Upozorňuje Heredoš na to, ako sa účelne neinformuje verejnosť. ÚVZ zrejme veľmi dobre vie, že toto nie je číslo, ktorým by vedel ospravedlniť nútené zatváranie stravovacích a ubytovacích služieb. 

Prosba

"Podnikatelia, ľudia, ktorí živíte rodiny. Prosím vás. Zajtra musíme ísť von do ulíc. Táto vláda nebývalým spôsobom zlikviduje naše podnikanie." Apeluje poslanec: "Vláda nepoužíva žiadne analýzy. Všetci živnostníci. Zajtra musíme ísť do ulíc. Lebo keď nepôjdeme zajtra, už nepôjdeme nikdy. Kto svoju reštauráciu zavrie, ten ju už neotvorí."

Žiadne dáta, zlé rozhodnutia

"To je do neba volajúci cynizmus a my sa voči tomuto cynizmu musíme jednoznačne postaviť." Na záver videa Heredoš pripomína: "Zajtra v uliciach, vidíme sa."

P. Pellegrini podporuje protesty akademickej obce a to je tak všetko
V predvečer sviatku boja za slobodu a demokraciu sa ministerstvo školstva snaží o politizáciu akademickej pôdy. Hlas-SD je touto situáciou znepokojený a na tlačovke vyzval ministra školstva a predsedu SaS o stiahnutie novely zákona o vysokých... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Eka Balaskova