Uznávaný primár odkazuje Pellegrinimu: K TOMUTO by sa politici vôbec nemali vyjadrovať!
15 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Asi budem musieť reagovať na nesprávne informácie o ochorení COVID-19! Napísal to v statuse na sociálnej sieti primár oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny v nemocnici v Petržalke Jakub Hložník. Doslova ho totiž zarazilo Pellegriniho riešenie očkovania rizikovej časti populácie.

Hložník po nedeľnej politickej diskusii RTVS O 5 minút 12 prakticky okamžite zaujal stanovisko k vyhláseniu Petra Pellegriniho o protilátkach v kontexte covidu. Ide vraj o nesprávne informácie, ktoré už nie sú o politike, ale o medicíne a lídrovi Hlasu to dal jasne najavo.

"Nejde o politiku, ale o medicínu, zdravie a životy ľudí. Zrovna pozerám diskusiu na RTVS, kde ma pán Pellegrini doslova zarazil jeho "riešením" očkovania rizikovej časti populácie nad 65 rokov," tvrdí primár.

Múdrosti opozičného politika 

"Ja som covid prekonal, ja sa nemám čo očkovať," povedal vo vysielaní ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi Pellegrini. Zrejme aj toto je jedno z vyjadrení politika, ktoré primára prinútilo k napísaniu rázneho statusu. Pellegrini sa už totiž dlho k očkovaniu vyjadruje tak, že vraj vďaka stále vysokým protilátkam proti vírusu sa ešte nemusí očkovať, píše portál topky.sk.

"Pellegriniho návrh znie: Vyšetrujme u tých ľudí protilátky a podľa toho, či ich majú alebo nemajú vysvetľujme im, že je pre nich lepšie sa zaočkovať," parafrázuje opozičného politika primár Hložník. 

Chmelár sa obáva, že Matovičova revolúcia dopadne ako očkovacia lotéria
Slovenský verejný priestor žije predstavením daňovej reformy ministra financií I. Matoviča. Zaujalo aj Eduarda Chmelára. Ono to nebude až tak o reforme To podľa Chmelára "nech robia ekonómovia. Dosť vážne pochybujem o jej realizácii a obávam sa,... Čítať ďalej
15 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Čo radí Pellegrinimu

Hložník tvrdí, že aj ak by pominul cenu takéhoto "vyšetrovania", tak sú tu tri body, ktoré Petrovi Pellegrinimu ponúka ako vyvrátenie jeho argumentov a rád. "Ak tí ľudia ochorenie Covid-19 neprekonali, tak im tie protilátky nemusíme vôbec vyšetrovať, lebo ich mať jednoducho nebudú," začína prostým faktom.

"Hladina protilátok po prekonaní či po očkovaní nekoreluje so schopnosťou našej imunity sa vysporiadať s ochorením Covid-19," upozorňuje ďalej primár.Odborník vysvetľuje, že tam hrá, ako pri každej vírusovej infekcii, dôležitú úlohu bunková imunita, hlavne tzv. pamäťové bunky. 

Svoje rady uzavrel asi tou pre našich politikov nej zásadnejšou. "Politici by sa k odborným medicínskym otázkam nemali vyjadrovať vôbec," odsúdil podobné vyjadrenia lekár.

Hlina: Antirúškari dokumentárny film môžu natáčať bez respirátora
Alojz Hlina upozorňuje: "Keď má korunný princ populistov I. Matovič tlačovku, nemôže to dopadnúť ináč." Alojz Hlina sa na sociálnej sieti venuje tlačovej besede Igora Matoviča, ktorá mala mať názov "Daňová revolúcia plní sny," ale podľa reakcií... Čítať ďalej
15 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová