Hlina: Antirúškari dokumentárny film môžu natáčať bez respirátora
15 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Alojz Hlina upozorňuje: "Keď má korunný princ populistov I. Matovič tlačovku, nemôže to dopadnúť ináč."

Alojz Hlina sa na sociálnej sieti venuje tlačovej besede Igora Matoviča, ktorá mala mať názov "Daňová revolúcia plní sny," ale podľa reakcií nielen Hlinu, ale aj mnohých ďalších sa zdá, že plní! Ale iba sny Igora Matoviča a jeho lokajov.  

Hlina v úvode zdôrazňuje, že antirúškari teraz v Lidli nebudú musieť nosiť rúška, lebo budú nakrúcať dokumentárny film. A poukazuje na to, že Matovič v úvode oznámil, že natáča dokumentárny film a neskôrr Hlina aj vysvetlil čo to má čo s antirúškarmi v Lidl.

️"Matovič sa s nami hrá a niektorí mu to zjedia aj s navijákom. Dnes predstavil prvú časť svojej epickej trilógie „Ako som zachránil Slovensko," píše Hlina. Zároveň hneď aj dodáva, aby nedošlo k omylu, že aj on sám je za podporu rodín a podporu detí a tejto téme plánuje venovať v samostatnom príspevku.

Starosta Becík: Konšpirácie a hoaxy sa stali realitou, potrebujeme nové!
"Nikdy nebudem súhlasiť s povinným očkovaním ani s tým, aby politici delili náš národ podľa toho či sú, alebo nie sú zaočkovaní - na dobrých a zlých!" Citát Branislav Becík Súrne potrebujeme nové konšpiračné teórie a hoaxy, tie z minulého roka sa... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Máme problém, ale komu zavolať?

Dôležitejšie je podľa neho upozorniť na procesnú časť, ktorá dokazuje, že máme problém. "Len komu zavolať? Kde je náš Houston?" Pýta sa Hlina.

"Matovič potrebuje teatro, predstavenie. Vie aj, že do obývačiek sa najrýchlešie dostane v nedeľu. Teatrálna tlačovka s pódiom, kulisami a v nedeľu. To je niečo, na čo si v dobe, v ktorej kráľujú populisti, žiaľ, budeme musieť zvyknúť?" vysvetľuje Hlina. A dodáva : "Pamätáte, ako Matovič po svojom odstúpení z postu premiéra robil tlačovky na Úrade vlády, vraj preto, lebo tlačovková miestnosť na jeho ministerstve je malá?"  Hlina si myslí, že už to neplatí a vyzerá to tak, že dnešnú tlačovku robil u seba na ministerstve a všetko si starostlivo pripravil- scénu, kulisy, ešte aj mikrofón ako umelec, či stand up komik.

P️odľa Hlinu má celé predstavenie tri dejstvá. "Nie ako v divadle s prestávkou na kávu, ale s 24 hodinovými odstupmi. Taký trnafský Netflix," píše.

A dodáva, že na premiéru predstavenia sa prišli pozrieť aj z konkurenčného, toho času spriateleného divadla, a to dokonca sám generálny riaditeľ B. Kollár ako aj umelecký riaditeľ M. Krajniak a keď sa všetci pousádzali, diskusie v iných reláciach skončili. A epos "Ako som zachránil Slovensko, začal podľa Hlinu tým, čo sa od zodpovedného politika v čase vrcholiacej tretej vlny pandémie priam bytostne očakáva, zložením rúška.

K. Farkašovský: Slovenský Hollywood – daňová revolúcia
Matovičova prezentácia daňovej revolúcie nenechala ľahostajnými súčasných politikov ani exposlanca Karola Farkašovského. Ten na sociálnej siete zverejnil svoje postrehy pod írečitým titulkom: Slovenský Hollywood – daňová revolúcia. Píše, že :... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Ivan Mihale

Antirúškari môžu natáčať dokument bez respirátora

Hlina si myslí, že keď v Lidl bude Občiansky tribunál nabudúce znova nakupovať bez rúšok, nikto im nič nemôže. A aj vysvetlil prečo. "Keďže z toho divadelného predstavenia sa bude nakrúcať dokument, rúško nemusí mať. Ako zodpovedný politik, uviedol aj zákon /vyhlášku/, v ktorom má jeho tvrdenie oporu. Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva č.250 par.2 ods k." poukazuje Hlina.

️A laickým jazykom vysvetlil čo vlastne Matovič urobil. Ods.k podľa Hlinu hovorí o tom, že prekrytie horných dýchacích ciest nemusíte mať, ak ste výkonný umelec pri podávaní umeleckého výkonu a účinkujúci pri nakrúcaní dokumentárneho filmu. A ak antirúškari najbližšie podľa Hlinu povedia, že nakrúcajú dokument a dávajú ho na sociálne siete, tak nemusia mať respirátor.

Hlina si myslí, že ak môže minister nakrúcať dokument, prečo by nemohli iní. "Veď kto tu autorizuje, čo je a čo nie je dokumentárny film? A kto im to poradil?" Pýta sa Hlina. A zároveň aj konštatuje: "Samotný minister financií v čase vrcholiacej tretej vlny, v čase, keď sa závratným tempom plnia nemocnice, keď napätie v spoločnosti je obrovské, Matovič nechce mať rúško. Prečo? Preto lebo chce, aby si ho história pamätala v plnej kráse a nie v nejakom rúšku. Tak ako? Komu volať? Čo je slovenský Houston?" Pýta sa opäť Hlina a necháva otázku otvorenú.

Krik v živom vysielaní medzi Sulíkom a Pellegrinim
Nedeľa ako vždy patrí aj politike a politickým reláciám. Jednou z nich bola aj relácia O 5 minút 12. Vo verejnoprávnej televízii RTVS sa stretli minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a predseda strany Hlas - SD Peter Pellegrini. "Hanbite sa!"... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová