Chmelár sa obáva, že Matovičova revolúcia dopadne ako očkovacia lotéria
15 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Slovenský verejný priestor žije predstavením daňovej reformy ministra financií I. Matoviča. Zaujalo aj Eduarda Chmelára.

Ono to nebude až tak o reforme

To podľa Chmelára "nech robia ekonómovia. Dosť vážne pochybujem o jej realizácii a obávam sa, že dopadne ako očkovacia lotéria. Ale jednu vec by som chcel vyzdvihnúť. Igor Matovič je prvý člen vlády, ktorý navrhol zastaviť rast zbrojenia, odobrať rezortu obrany 200 miliónov eur a financovať prepotrebné priority štátu z tejto oblasti." Chmelár vlastne hovorí, že Matovič "priškrtí kohútik" ministrovi, ktorý by kúpil aj neviem čo, keby nám to chcel predať "veľký brat" spoza oceánu.

Bravo.

"Tento štát má až chorobne zle nastavené priority a jediná položka, v ktorej chce vyčísliteľne dobehnúť Európu, je zbrojenie. Realizáciou Matovičovej myšlienky by sme sa priblížili k normálu európskych krajín, z ktorých väčšina sa odmieta podriaďovať nátlaku USA." Objasňuje politológ: "Dosť podstatné je, že s nápadom súhlasilo hnutie Sme rodina. Minister obrany Naď na sociálnej sieti povedal, že s tým síce "nie je OK", ale jeho stranícky šéf s ním nápad odkonzultoval."

Proti bude určite Zuzana Čaputová

Tá podľa Chmelára za zvyšovanie zbrojenia lobuje snáď najvýraznejšie. "V celom procese našťastie nie je až taká podstatná. Opakujem, ak Matovič presadí to, na čo si netrúfli ani Pellegrini a Fico, získa u mňa svoj prvý pozitívny bod za vládnutie." Uzatvára politológ.