Kamenický: Vakcína je omyl medicíny
16 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

O tom, že vláda na svojom stredajšom rokovaní schválila balík opatrení, ktoré by zvýhodňovali očkovaných a znevýhodňovali neočkovaných sme v našom denníku už písali. Ministerka Remišová opakuje frázu, že vakcína je sloboda, no exminister financií a poslanec za stranu Smer-SD Ladislav Kamenický o vakcinovaní hovorí, že ide o omyl medicíny. A portál extraplus sa najnovšie vrátil k zaujímavému vyjadreniu exministra financií.

Otázna účinnosť vakcíny

To, že sa Slováci delia na očkovaných a neočkovaných, sa Kamenickému príliš nepáči. Pripomenul, že vakcína nemá stopercentnú účinnosť, ako to na začiatku pandémie tvrdili vedci a odborníci, ale oveľa nižšiu.

„Myslím si, že viacerí svetoví lídri prehodnotia svoje názory a uvedomíme si, že vakcinácia pravdepodobne nie je natoľko účinná, aby zabránila covidu. Očkovanie bude prinášať ďalšie mutácie a očkovanie je omyl medicíny,“ povedal Kamenický. 

Remišová opakuje frázy o slobode po vakcinácii. Kamenický hovorí o omyle
Exminister financií Ladislav Kamenický (Smer - SD) sa stretol v dueli TV JOJ Na hrane s ministerkou Veronikou Remišovou (Za ľudí). Okrem iného do konfliktu vstúpili pre opatrenia a vakcináciu. Vláda na svojom stredajšom rokovaní schválila balík... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Opakovanie naučených fráz

Remišová zopakovala naučené tvrdenia o tom, že Kamenický povedal množstvo dezinformácií a hoaxov. Okrem toho povedala, že vakcína nie je biznisom farma firiem, keďže jedna očkovacia dávka stojí 20 eur a liečba ťažkého priebehu koronavírusu tisíce eur. 

„Vy ste ľudí dohnali do absolútneho kúta a rastie tu agresivita,“ oponoval Kamenický.

Prehodnotia lídri svoje názory?

Exminister sa opieral aj o dáta zo zahraničia, kde aj v štátoch, kde dosiahli potrebnú mieru zaočkovanosti populácie, prípady pozitívne testovaných rastú. „Myslím si, že viacerí svetoví lídri prehodnotia svoje názory a uvedomíme si, že vakcinácia pravdepodobne nie je natoľko účinná, aby zabránila covidu,“ konštatoval Kamenický. 

"Očkovanie bude prinášať ďalšie mutácie a očkovanie je omyl medicíny," povedal Kamenický s tým, že citoval laureáta Nobelovej ceny za virológiu v roku 2008. 

Blaha: Na Matovičov cirkus sa miliardy zrazu našli
K reforme ministra financií Igora Matoviča, konkrétne k prvej z troch avizovaných tlačoviek sa vyjadril aj podpredseda strany Smer - SD Ľuboš Blaha. Opäť kriticky, sarkasticky a úderne. „Po Veľkej francúzskej a Veľkej októbrovej socialistickej tu... Čítať ďalej
15 | 11 | 2021 | Ján Papuga