Remišová opakuje frázy o slobode po vakcinácii. Kamenický hovorí o omyle
14 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Exminister financií Ladislav Kamenický (Smer - SD) sa stretol v dueli TV JOJ Na hrane s ministerkou Veronikou Remišovou (Za ľudí). Okrem iného do konfliktu vstúpili pre opatrenia a vakcináciu.

Vláda na svojom stredajšom rokovaní schválila balík opatrení, ktoré by zvýhodňovali očkovaných a znevýhodňovali neočkovaných. Prísne opatrenia odsúhlasil aj parlament. Ministerka Remišová opakuje frázu, že vakcína je sloboda, no Kamenický o vakcinovaní hovorí, že ide o omyl medicíny. To rozbúrilo diskusiu oboch hostí.

Krv očkovaných nie je v poriadku. Očkovanie treba zastaviť!
Nitranoviny.sk publikovali rozhovor s lekárkou MUDr. Monikou Waksmundskou o tom, že sa v zahraničných výskumoch zistilo, že vakcíny spôsobujú zvláštne správanie krvi. To sa, samozrejme, klasifikuje prívržencami vakcín ako hoax. Aj na základe toho... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ján Papuga
?session=true

Exminister financií aj súčasná ministerka investícií sa mali vyjadriť k pandemickým opatreniam. Napr. zamestnanci pri vstupe do zamestnania by sa mali preukazovať COVID pasom – teda či sú očkovaní, testovaní alebo prekonaní. Rovnaký režim má platiť aj v prevádzkach a službách. Okrem toho chcú kompetentní zaviesť pravidelné pretestovanie zamestnancov na náklady zamestnávateľa. Viacerým zamestnávateľom sa totiž nepáči, že by mali testovať svojich zamestnancov na vlastné náklady. Podľa Remišovej im však testy poskytne štát. Nie však dlhodobo. 

To, že sa Slováci delia na očkovaných a neočkovaných, sa však nepáči exministrovi financií Kamenickému. Poukázal na nízku dôvera ľudí v predstaviteľov štátu. Aj preto nevedia ľudí presvedčiť na očkovanie. Pripomenul, že vakcína nemá stopercentnú účinnosť, ako to na začiatku pandémie tvrdili vedci a odborníci, ale oveľa nižšiu.

Takmer direktívny Pelegrini schvaľuje opatrenia
Predseda strany Hlas - SD Peter Pellegrini sa nezvyčajne direktívne vyjadril okrem iného aj k incidentu počas dnešného rokovania parlamentu. Vykázali zo sály NRSR poslanca Milana Mazureka za to, že nemal správne prekrytie tváre. Napomenutie dostal... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Ján Papuga
?session=true

„Myslím si, že viacerí svetoví lídri prehodnotia svoje názory a uvedomíme si, že vakcinácia pravdepodobne nie je natoľko účinná, aby zabránila covidu. Očkovanie bude prinášať ďalšie mutácie a očkovanie je omyl medicíny,“ povedal Kamenický. Citoval laureáta Nobelovej ceny za virológiu v roku 2008. 

Remišová zopakovala naučené tvrdenia o tom, že Kamenický povedal množstvo dezinformácií a hoaxov. Okrem toho povedala, že vakcína nie je biznisom farma firiem, keďže jedna očkovacia dávka stojí 20 eur a liečba ťažkého priebehu koronavírusu tisíce eur. 

„Vy ste ľudí dohnali do absolútneho kúta a rastie tu agresivita,“ oponoval Kamenický.

Biologička Peková v tom má jasno: Netestovať!(VIDEO)
Česká molekulárna biologička Soňa Peková sa v obsiahlom rozhovore okrem iného vyjadrila, že by nezatvárala ekonomiku a prestala by ľudí testovať. Keby sa netestovalo, ľudia by podľa nej ani nevedeli, že tu nejaký vírus je. Väčšina ľudí ani nevie,... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Ján Papuga
?session=true