Blaha: Na Matovičov cirkus sa miliardy zrazu našli
15 | 11 | 2021 I Ján Papuga

K reforme ministra financií Igora Matoviča, konkrétne k prvej z troch avizovaných tlačoviek sa vyjadril aj podpredseda strany Smer - SD Ľuboš Blaha. Opäť kriticky, sarkasticky a úderne.

„Po Veľkej francúzskej a Veľkej októbrovej socialistickej tu máme Matovičovu daňovo-odvodovú. Posledná borba vzplála, dajme sa na pochod,“ začína Blaha.  

Matovič podľa neho nič nepovedal o daniach či odvodoch. On hovoril o rodinnej politike, čo je agenda ministerstva práce. Odrazu našiel 1,2 miliardy na sociálne programy, hoci na trináste dôchodky pre seniorov peniaze neboli. Teda klamali.  

Draxler: Za takúto reformu by si niekto zaslúžil nakopať do zadku
Včera minister financií Igor Matovič predstavil svoju reformu. Netrvalo dlho a spustila sa lavína kritiky. K reformovaniu vo všeobecnosti sa vyjadril aj aktivista a exminister školstva Juraj Draxler. Samozrejme, Draxler sa na reformy po slovensky... Čítať ďalej
15 | 11 | 2021 | Ján Papuga
?session=true

Ide o premyslený marketing

Slovensko patrilo k tým najhorším krajinám z hľadiska pandemickej pomoci. Vláda sa jednohlasne vyhovárala, že nemá peniaze. A zrazu Matovič rozdáva. „Ale fajn, keby chcel Matovič reálne pomáhať rodinám, tak by sme sa o tom mohli baviť. Ale všetci vieme, že toto je len ďalší z jeho podvodov. Marketingová šou,“ píše Blaha.  

Matovič je podľa neho politická mŕtvola, ktorú už nikto neberie vážne. Takto chcel zainvestovať 1,2 miliardy do vlastných preferencií. Pochybuje, že to zachráni jeho hnutie OĽaNO.

Črtá sa nový konflikt

Ak by koaličný partner Richard Sulík (SAS) prijal túto jeho „reformu“, už by ho nevolil žiadny pravičiar. „SaS-ka sa teraz musí oháňať slobodou, biznisom a kapitalizmom, inak by nepôsobili dostatočne sociopaticky a zo Sulíka by programovo neostalo nič, len raňajky s Kočnerom a papalášske výletiky s dcérenkou,“ píše Blaha. Podľa neho sa črtá nový konflikt medzi Sulíkom a Matovičom. Ten spôsobí v krajine ďalší chaos.

Blaha sa aj obáva, že nápady, ktoré predstavil, sa nezrealizujú v priebehu funkčného obdobia tejto koalície. Preto všetko považuje za „drísty“. Medzitým zlikviduje samosprávy, ktorým chce zobrať milióny. Chcú im zobrať nemocnice, chcú im zobrať súdy a peniaze z podielových daní.  

Matovič opäť bez servítky. Kritizuje ministra, ktorého sám dosadil
Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič sa znova ozval. A nezostal nič dlžný svojej kritickosti, hoci sám je stredobodom nenávisti národa. Najnovšie sa pustil do vlastného nominanta, ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, ktorý podľa neho viackrát... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ján Papuga
?session=true

Chce ušetriť na zbrojení

Dotkol sa aj toho, že minister financií chce ušetriť na zbrojení. To mu však Američania neodpustia a môžu ho „preplieskať“ ako pri Sputniku. Tento nápad zlikviduje OĽaNO.

Používanie rúšok sa stáva groteskou

Blaha komentoval aj to, že Matovič nemal na tlačovke rúško. Kvôli tomu, že sa o ňom nakrúca dokumentárny film. A v momente nakrúcania netreba mať prekrytie tváre. „Viete čo môžete urobiť, keď nabudúce pôjdete do Lidla a nebudete chcieť mať rúško? Pustite si na mobile nahrávanie a tvárte sa, že točíte dokument. Copyright - Matovič. (...) Matovič predviedol celému národu, ako vážne je to s rúškami.“

Kedysi nepredstaviteľné! Petícia za slobodné dýchanie
Pred rokom a pol sme si nevedeli predstaviť, že budeme musieť bojovať za slobodné dýchanie. Dnes je nariadené brániť voľnému dychu tým, že sa musia horné dýchacie cesty prekrývať rúškami alebo respirátormi. Toto kontroverzné opatrenie môže mať aj... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Blaha uzatvára svoj status tak, že sa žiadna daňová revolúcia nedeje. Matovič chce len upútať pozornosť a zachrániť svoje preferencie. Neverí, že sa Matovič ako politik vzkriesi.