Chmelár: Od nástupu tejto vlády si Slovensko v oblasti korupcie ešte POHORŠILO!
15 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Predbehlo nás dokonca už aj Gruzínsko! Hoci sa táto vláda dušuje, že očisťuje Slovensko, rebríček nemilosrdne ukázal, že Slovensko si za tejto vlády v oblasti korupcie pohoršilo, píše vo svojom statuse na sociálnej sieti historik, publicista a politický a mediálny analytik Eduard Chmelár.

"Hoci sa táto vláda dušuje, že nemá alternatívu, lebo očisťuje Slovensko od korupcie (a takto Hegerov kabinet obhajuje aj prezidentka republiky), minulý týždeň bol bez väčšieho záujmu slovenských médií zverejnený nový rebríček Global Corruption Index (Globálny Index Korupcie 2021). Ten nemilosrdne ukázal, že Slovensko si za tejto vlády v oblasti korupcie pohoršilo," informuje predovšetkým vládu analytik. 

Celosvetovo sme ešte klesli 

Chmelár upozorňuje, že nás predbehlo dokonca už aj Gruzínsko. "Hoci sa Kollár dušuje, koľko on postaví bytov, faktom je, že Slovensko je krajinou, kde sa preinvestuje najmenej finančných prostriedkov v stavebníctve v celej EÚ, menej ako v maličkom Slovinsku či Luxembursku," konštatuje publicista.

Stavebníctvo je pritom podľa Chmelára ukazovateľom rozvoja – ak sa nestavia, nebudú nové byty, nemocnice, školy, skrátka nič. V podobných trendoch by sme mohli pokračovať.

Naštvaná Beňová: Naložila Šeligovi a skritizovala nedomyslený systém testovania!
Nestačí testovať iba nezaočkovaných! Europoslankyňa Monika Beňová včera mnohých prekvapila svojím statusom na sociálnej sieti. Zdá sa, že politička s celou rodinou skončila napriek očkovaniu v karanténe! Ešte šťastie, že som neodletela do... Čítať ďalej
15 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Jediné, čím si táto nekompetentná vláda ospravedlňuje svoju existenciu, je boj proti korupcii

"A ja sa pýtam, či celá „daňová revolúcia“ nemá byť figovým listom práve týchto neutešených ukazovateľov? Rozumiete: jediné, čím si táto nekompetentná vláda ospravedlňuje svoju existenciu, je boj proti korupcii, a ešte aj v tom si pohoršila oproti minulej vláde. Tak potom o čom to celé je?" oprávnene sa pýta Chmelár.

Čulá diskusia

Pod publicistovým príspevkom sa ihneď rozprúdila čulá diskusia. Jaroslav si napríklad myslí, že "kým stádu stačí z hľadiska boja proti korupcii verbálne uistenie, je všetko v pohode. Média sú bohato zaplatené, nehrozí, že by priniesli nejakú kauzu. To je jediný rozdiel, proste "nová politická kultúra" ako vyšitá..."

"Je to o dehonestovaní poslednej slušnosti a akú takú dôveru v štátnu inštitúciu, ktorú som si ani nemyslel, že sa dá ešte znížiť a naviac tak rapídne," píše Tomáš.

"Môžem mať akékoľvek výhrady voči Smerákom, no niektorý z nich mal nedávno skvelý postreh v tomto zmysle - Úspechy reforiem tejto vlády sa jasne odzrkadľujú v počte protestujúcich pod oknami jednotlivých ministerstiev," skonštatoval Stanislav.

Služobníčka vlády Čaputová expresne podpísala zákon, ktorý segreguje Slovákov
Prezidentka Zuzana Čaputová odkryla svoju tvár a už ani nepredstiera, že je prezidentkou všetkých Slovákov. Napriek tomu, že s výrazom trpiteľky hovorí o tom, aká nenávisť je v národe, podpísala expresne zákon, ktorý bude okrem iného deliť ľudí na... Čítať ďalej
15 | 11 | 2021 | Ján Papuga