Kedysi nepredstaviteľné! Petícia za slobodné dýchanie
08 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Pred rokom a pol sme si nevedeli predstaviť, že budeme musieť bojovať za slobodné dýchanie. Dnes je nariadené brániť voľnému dychu tým, že sa musia horné dýchacie cesty prekrývať rúškami alebo respirátormi. Toto kontroverzné opatrenie môže mať aj zdravotné dôsledky. Kým vo viacerých krajinách je prekrývanie tvárí odporúčané, u nás je nariadené. A ako sme videli z brutálneho zásahu policajtov proti kupujúcim bez rúšok, povinnosť ich nosenia hraničí s terorom.

O to naliehavejšie je to v súvislosti so školami, kde trávia veľa času naše deti. Tam sa síce čiastočne zrušilo nosenie rúšok počas vyučovania. Ale mimo triedy a na stredných školách táto nezmyselná povinnosť trvá. Na základe toho sa petičný výber na čele s aktivistkou, líderkou iniciatívy Do školy bez podmienok a matkou troch detí, pedagogičkou Adrianou Kráľovou, rozhodol vyhlásiť „Petíciu za slobodné dýchanie bez akýchkoľvek prekážok vo forme prekrývania horných dýchacích ciest pre deti a žiakov
v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu“. Petíciu podporil aj MUDr. Ján Lakota, CSc., vedec a virológ a známy advokát JUDr. Peter Weis.

M. Uhrík: Ideme sa postaviť za našu slobodu (VIDEO)
Členom hnutia Republika dochádza s aktuálnou situáciou trpezlivosť. Jasne to dokazuje predseda Milan Uhrík na svojej stránke na sociálnej sieti. Nahnevaní "Ľudia sú vládou označovaní za dezolátov, opice a "odpad spoločnosti". Policajná brutalita... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Požadujú úplné zrušenie povinnosti nosiť rúška

V petícii sa žiada zrušenie povinnosti mať prekryté horné dýchacie cesty počas celého výchovno-vzdelávacieho procesu. Teda aj cez prestávky, cez obed, v školských internátoch a počas mimoškolských aktivít a pod.

Ďalej požaduje, aby sa zabránilo akejkoľvek forme diskriminácie a segregácie detí, odstránenie piktogramov požadujúcich prekrytie dýchacích ciest, zrušenie odstupov medzi deťmi, zabezpečenie dobrovoľnosti pri rozhodovaní o vôli prekrývať si horné dýchacie cesty, informovanie o rizikách a neúčinnosti spojených s prekrývaním horných ciest. Tieto zmeny požadujú pre všetkých žiakov do 18 rokov, teda nie iba pre žiakov základných škôl.  

Danko: Kvôli nezmyselným opatreniam je Slovensko čiernou dierou pre turistov
Prežívame ťažké časy. Skonštatoval v statuse na sociálnej sieti bývalý predseda parlamentu a predsedu SNS Andrej Danko. Národniar sa postavil na stranu reštaurácií a hotelov sídliacich v čoraz väčšom počte čiernych okresov. "V Tatrách takmer... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Opatrenia stavajú ľudí proti sebe

Opatrenia vlády a vyjadrenia politikov iba výnimočne postavia proti sebe ľudí. Naopak, nezmyselnými a najmä medicínsky neodôvodnenými a neodôvodniteľnými príkazmi a zákazmi vytvárajú prostredie, v ktorom sa proti sebe často úmyselne stavajú rôzne skupiny obyvateľstva. Úmyselne preto, lebo kontrolu nad dodržiavaním týchto nezmyslov má v rukách delegovanú VŽDY ten silnejší v polarizovanom vzťahu a až ten je v prípade, že sa vzoprie, exemplárne štátnou mocou potrestaný, prípadne výdatne strašený likvidačnými sankciami,“ píše sa v petícii. Okrem iného petícia uvádza mnohé argumenty, ktoré odporujú súčasným opatreniam a nariadeniam.

Incident v Piešťanoch: Matej zostáva za mrežami, ďalších dvoch sudca prepustil
Zadržaní antivaxeri z piešťanského supermarketu Lidl sa postavili pred sudcu. Dvoch pustil na slobodu, tretí ale zostane za mrežami. Ľudí odmietajúcich nosiť rúško je na Slovensku stále dosť a dávajú aj o sebe vedieť. Naposledy vyvolali antivaxeri... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

Petícia by mohla prispieť k pozitívnym zmenám. Kým sa nestane to, že sa bude nosenie rúšok vynucovať brutálnymi praktikami aj voči deťom.