Sulík skočil Pellegrinimu „do úsmevu“. Zdôvodnenie je ozaj originálne
14 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Ešte donedávna sa mojkali a zdalo sa, že by mohli spolu tvoriť budúcu možnú koalíciu, dnes si skočili do vlasov. Dôvodom sporu Sulík - Pellegrini bola pandemická PN-ka.

Minister hospodárstva Richard Sulík z koaličnej SaS a expremiér Peter Pellegrini z opozičného Hlasu-SD doteraz spolu vychádzali veľmi dobre a už-už sa zdalo, že si pripravujú pôdu pre budúcu spoluprácu v novej vláde. Všetko ale zrejme bude ináč, pretože ako informuje portál pravda.sk, dnes sa doslova v priamom prenose pohádali. A dôvod? Okrem iných aj pandemická PN-ka.

Sulík si zamieňa operáciu slepého čreva so smrtiacou pandémiou

Líder Hlasu ministrovi, ako predstaviteľovi vládnej koalície, vyčíta, že sa vláda rozhodla zrušiť pandemickú PN-ku. Proti jej zrušeniu bol iba Milan Krajniak zo Sme rodina. Hlavným dôvodom, prečo sa by mala pandemická PN zrušiť bolo aj jej údajné zneužívanie. Richard Sulík však tvrdí, že dôvodom zrušenia pandemickej PN je jednoducho fakt, že COVID-19 je choroba ako každá iná. Aký to paradox v jeho slovách keď vláda zavádza nové, doslova drastické opatrenia proti tým zamestnancom, ktorí nie sú zaočkovaní. Podľa Pellergrinoho ale dnes mnohým ľuďom záleží aj na tých dvadsiatich eurách, o ktoré môže byť pandemická PN vyššia ako klasická PN.

Pred víkendom poslanci SCHVÁLILI opatrenia. Čo nás čaká?
Zamestnanec by si mal podľa legislatívy testovanie zabezpečiť sám alebo mu ho má bezplatne zabezpečiť zamestnávateľ. Ak zamestnanec odmietne bezplatné testovanie v práci, bude sa to môcť kvalifikovať ako prekážka v práci na strane zamestnanca, a to... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Eka Balašková

„Lebo tých dvadsať eur môžu použiť na zaplatenie obedov pre dieťa v škole, pretože vy ste obedy zadarmo zrušili,“ vytkol expremiér Sulíkovi, ktorý sa ale odmietal vzdať. Jeho argument však postrádal akúkoľvek logiku. „A čo by ste povedali deťom pacienta po operácii slepého čreva? Prečo by mali mať infikovaní pandemickú PN? Toto, čo vy tu hovoríte, pán Pellegrini, to je populistické. Hanbite sa, pán Pellegrini,“ dodal víťazoslávne Sulík neuvedomujúc si zrejme skutočnosť, že operácia slepého čreva je niečo úplne iné ako pandémia koronavírusu, proti ktorej Sulík a spol. zavádzajú tvrdé, ba doslova fašistické opatrenia.

Ďalšia nezhoda v koalícii. Heger chce zrušiť pandemickú PN
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak nesúhlasí so zrušením pandemickej PN, informovala televízia TA3. Podľa neho má zmysel a nepresvedčil ho ani argument, že sa zneužíva. Minister si nechal poslať zo Sociálnej poisťovne čísla o... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Ján Papuga