Takmer direktívny Pelegrini schvaľuje opatrenia
11 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Predseda strany Hlas - SD Peter Pellegrini sa nezvyčajne direktívne vyjadril okrem iného aj k incidentu počas dnešného rokovania parlamentu. Vykázali zo sály NRSR poslanca Milana Mazureka za to, že nemal správne prekrytie tváre. Napomenutie dostal aj Pellegriniho rival Róbert Fico, predseda strany Smer - SD, za to, že mal namiesto respirátora plastový štít. Kardiaci totiž nemajú výnimku! Pellegrini však bol nekompromisný ako v čase, keď bol premiérom. Odsúdil nedodržiavanie opatrení.

Pellegrini vyhlásil, že je proti teatrálnemu odmietaniu opatrení. Opakoval slová koalície, ktorú kritizuje, že rúškami (respirátormi) chránime seba aj iných. Povedal, že ak sú raz opatrenia platné, je ich potrebné dodržiavať. Pravdepodobne tým naznačil svoju nekompromisnosť, keby sa znova dostal do funkcie premiéra.

Advokátka Pirošíková: Vláda PORUŠUJE medzinárodné právo i ústavné práva Slovákov
Relácia TA3 Tak takto?! je známa tým, že si pozýva aj hostí z iných názorových prúdov. V súvislosti s témou epidemických opatrení a vakcinácie. Včera si Anka Žitná pozvala do svojej relácie známu advokátku Maricu Pirošíkovú, bývalú zástupkyňu... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Je to prikázané, treba to dodržiavať! Bez ohľadu na logiku

Dodal, že každé opatrenie treba zdôvodniť. Verí, že keby sa ľuďom viac vysvetľovalo, tak by tie opatrenia skôr prijali. Upozornil na nelogickosť niektorých opatrení. Hoci skôr spomenul, že ich napriek všetkému treba dodržiavať, lebo sú prikázané. Tým si protirečí, keďže veľká časť opatrení je nelogická a nezmyselná. Môžeme predpokladať, že podobné reštrikcie by presadzoval aj premiér Pelegrini? A tvrdo trval na ich plnenie? Zopakoval to, čo už dávno šíri Smer - SD: treba liečiť chorých, posilňovať prevenciu a imunitu. Avšak požiadavka plniť aj nelogické opatrenia rezonovala tlačovkou Hlasu - SD.

Pellegrini uviedol, že nebude vytĺkať politiku z opatrení proti epidémii. Vyzval občanov, aby sa dali očkovať, hoci on sám nie je. Chce, aby sme sa správali k sebe tak, akoby sme boli infikovaní. A aby sme sa k ostatným správali tak, akoby oni boli infikovaní. Zároveň požaduje, aby sme sa vzájomne nedelili a nešikanovali. Razancia jeho hlasu pripomínala direktívny podtext.  

Cirkus v parlamente! Mazurek nazval Lengvarského Dr. Mengele
Koronavírus a jeho mutácia Delta sa šíri Slovenskom ako blesk. Vláda sa preto rozhodla prijať nové opatrenia na zastavenie jeho šírenia. Narazila však na opozíciu. Vláda síce prijala nové opatrenia, lenže tie jej ešte musí odobriť parlament. A tu... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

Aj chorí na srdce musia mať sťažené dýchanie  

Vyhlásil, že keby on riadil Národnú radu, rokovanie by sa nezačalo, kým by poslanec neposlúchol opatrenia. Jednoznačne odsúdil, že Róbert Fico namiesto respirátora nosí plastový ochranný štít. Pellegrini si myslí, že si tým potrebujú politici niečo dokazovať. Bez ohľadu na to, že Fico už dávno vysvetlil, prečo má štít namiesto respirátora. Nevnímajúc ani fakt, že Fico je kardiak a zábrana voľnému dýchaniu by mu mohla ublížiť. Isto, kardiovaskulárne ochorenia nie sú vo vyhláške ako dôvod na nenosenie respirátora. Čo je absolútnou hlúposťou tých, čo to navrhli, keďže sťažené dýchanie neprospieva ľuďom chorým na srdce. Je to zreteľne nelogické opatrenie. Pellegrini povedal jasne: je to prikázané, treba to dodržiavať. Aj za cenu zdravia, pán potenciálny premiér?