Opozícia vyzýva: Slováci, príďte 17. novembra ukázať, že toho máte už dosť!
14 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

V Bratislave bude zrejme 17. novembra opäť poriadne rušno. Na protivládne mítingy pozývajú opoziční politici rozhnevaných Slovákov dúfajúc, že ich príde čo najviac. Zatiaľ to totiž vyzerá tak, že väčšina Slovákov je s tým, čo sa u nás deje, spokojná.

Na Slovensku sa v minulých mesiacoch konalo už niekoľko protivládnych akcií, ale ani jedna sa nevyznačovala skutočne masovou účasťou. A zrejme aj toto je dôvod, prečo si vláda v obmedzeniach ľudí dovoľuje stále viac a viac. No a tí s zase stále viac a viac skláňajú aby to vládali uniesť. Ale už DOSŤ BOLO povedali si nielen trojnásobný premiér a líder Smeru-SD Robert Fico, ale aj šéf republiky Milan Uhrík a jeho stranícky kolega Peter Marček, ktorí pozývajú ľudí 17. novembra do Bratislavy na čo najmasovejší protest. Ostatní akoby spali...

Bratislavské Šafárikovo námestie bude od 15.00 hodiny „miestom činu“

Tak ako vlani aj v tomto roku pozýva Robert Fico svojich priaznivcov a najmä všetkých nespokojných Slovákov 17. novembra k soche Alexandra Dubčeka. „V predvečer štátneho sviatku 17. novembra začala slovenská vláda za podpory pani prezidentky vojnu s vlastným národom. Nikdy by som nepovedal, že 17. novembra v roku 2021 budeme musieť hovoriť o ochrane demokracie, právneho štátu a ľudských práv,“ hovorí vo videu Fico, podľa ktorého asi niet na protest lepšie miesto na Slovensku, ako sa postaviť pred Alexandra Dubčeka, veľkého humanistu a človeka, ktorý hovoril o socializme s ľudskou tvárou.

„A práve táto ľudská tvár dnes Slovensku chýba. Chceme vás všetkých pozvať 17. novembra 2021 sem, na toto miesto, pred Národnú radu Slovenskej republiky v Bratislave o 13. hodine na kladenie vencov k soche Alexandra Dubčeka. Takže priatelia - my tu budeme,“ odkazuje šéf Smeru-SD nespokojným Slovákom.

Vyjadriť svoj odpor k súčasnej „totalitnej“ vláde vyzýva Slovákov aj predseda hnutia Republika Milan Uhrík. „O vírus tu vôbec nejde, ale o založenie nových poriadkov nového režimu ovládania spoločnosti. A to je vec, proti ktorej sa musíme postaviť. Najbližšie už 17. novembra na Šafárikovom námestí v Bratislave.

Pokiaľ sa tomu nepostavíme, nabudúce vás bez Covid pasu, nejakého očkovacieho preukazu, alebo papieru o poslušnosti k vláde nepustia nielen do práce alebo do školy, ale ani k volebným urnám, a potom reálne hrozí, že táto vláda tu zostane naveky,“ varuje Milan Uhrík.

„Rozhodli sme sa, že pri Univerzite Komenského a parku Gábora Barossa, kde to všetko v roku 1989 začalo, ale tiež na Šafárikovom námestí, urobíme 17. novembra jeden mega protest, na ktorý pozývame nielen všetky politické strany a hnutie, ale aj všetkých aktivistov a Slovákov, ktorí sú nespokojní s tým, čo sa u nás teraz deje,“ hovorí vo videu Peter Marček a dodáva, že všetci, ktorým záleží na Slovensku sú vítaní, lebo všetko to, čo robia teraz, robia pre naše deti, vnukov a ďalšie generácie.

Pavol Slota: Ľudia nie sú majetkom vlády a ani štátu!
Doslova „hrdinské“ činy policajtov, ktorí pre nenosenie rúška či respirátora napádajú a bijú ľudí už presahujú rámec toho, na čo pred vstupom do zboru prisahali. Ako sa zdá, nevadí to nielen im, ale ani ich nadriadeným, ktorí ich za to dokonca... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Na proteste v Bratislave pred Prezidentským palácom bolo opäť veľmi málo ľudí. Zdroj: FB / Igor Jurečka
Na snímke účastníci protestu proti vláde Igora Matoviča na Námestí slobody v Bratislave vo štvrtoék 11. júna 2020. FOTO TASR - Jakub Kotian
Na sobotnom proteste v Bratislave sa opäť nezúčastnilo veľa ľudí, ale skôr iba hŕstka. Zdroj: FB / Igor Jurečka