Mimoriadne TVRDÉ opatrenia u susedov. Čo sa tam deje?
14 | 11 | 2021 I TASR

Obyvatelia Rakúska, ktorí nie sú zaočkovaní proti koronavírusu alebo za posledných 180 dní neprekonali ochorenie COVID-19, budú musieť ísť do lockdownu. V nedeľu sa na tom dohodli kancelár Alexander Schallenberg a predsedovia vlád rakúskych spolkových krajín.Opatrenia začnú platiť v pondelok. Informácie priniesli tlačové agentúry DPA a AFP.

Tento členský štát Európskej únie zápasí s rekordným nárastom v prípadoch infekcie.

Schallenberg v nedeľu novinárom povedal: "Situácia je vážna... Nerobíme tento krok s ľahkým srdcom, ale žiaľ, je potrebný."
Lockdown bude pravdepodobne znamenať, že nezaočkovaní ľudia budú môcť opustiť svoj domov, len ak budú musieť vykonať určité konkrétne životne dôležité povinnosti, alebo z naliehavých zdravotných dôvodov, píše DPA.

Rakúsko takmer denne zaznamenáva rekordné počty nakazených ľudí. V sobotu úrady zistili vyše 13.000 prípadov infekcie koronavírusom.

Nová mapa okresov, až 52 okresov čaká tvrdší režim
Iba tri farby budú od zajtra prevládať podľa novej covidovej mapy na Slovensku. Väčšina Slovenska sa zahalí do smútočnej farby, čiernej. Ide až o 52 okresov. Ďalšie okresy sa ocitnú v červenej a bordovej farbe. Podľa covid automatu v I. stupni... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová