27 štátov USA proti povinnému očkovaniu zamestnancov súkromných spoločností.
13 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Americký súd zablokoval požiadavku prezidenta USA Joea Bidena na očkovanie zamestnancov súkromných spoločností. Dôvod: Táto požiadavka je protiústavná. Súd dospel k takémuto rozhodnutiu po porade s právnymi expertmi, píše epochtimes.de.

Piaty obvodný odvolací súd USA rozhodol o zablokovaní požiadavky Bidenovej administratívy na očkovanie zamestnancov privátnych firiem. Pravidlo sa malo vzťahovať na 84 miliónov pracovníkov v 1,9 milióna súkromných spoločností.

Biely dom svoje stanovisko obhajuje

„Sme presvedčení o právnom opodstatnení tejto požiadavky. Ministerstvo práce má právomoc zaistiť dodržiavanie bezpečnosti na pracovisku,“ - uviedla Karine Jean-Pierreová, hlavná zástupkyňa tlačového tajomníka Bieleho domu.

Pentagón skúma správy o pohybe ruských vojsk. Kyjev si nič nevšimol
Satelitné zábery ukazujú konvoje nákladných áut naložených tankami a raketami na juhozápade Ruska - na ceste k ukrajinským hraniciam. Kyjev tvrdí, že si prípadné nasadenie nevšimol. Teraz sa do toho zapájajú aj USA, píše nemecký Der... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Úplné zaočkovanie alebo testovanie každý týždeň

Žalobu podalo niekoľko spoločností a jednotlivcov, ako aj niekoľko štátov vrátane Texasu, Utahu a Mississippi. Cieľom bolo zrušiť nariadenie, na základe ktorého by sa od 4. januára vyžadovalo od pracovníkov v podnikoch s viac ako 100 zamestnancami úplné očkovanie alebo týždenné testovanie.

Podľa žalobcov požiadavka vydaná Úradom pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci prekračuje právomoci úradu. V súdnom príkaze sa tiež uvádza, že v tomto smere sa zistili vážne právne a ústavné problémy.

Lôžko s umelou pľúcnou ventiláciou len po protekcii!
Chorvátski lekári sú zúfalí. Zdravotnícky systém v krajine je podľa nich na pokraji kolapsu, informuje nemecký Der Spiegel. Vzhľadom na vysoký počet pacientov s COVIDom sú kliniky v Chorvátsku maximálne preťažené. Bez zveličovania možno povedať,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„Vláda by nemala mať právo nútiť občanov očkovať sa pod hrozbou straty zamestnania," – povedala v reakcii Brooke Goldsteinová, právnička v oblasti občianskych práv.

Doteraz 27 štátov podalo žaloby na zastavenie povinného očkovania pre súkromné spoločnosti. Podľa nich ide o nezákonné, protiústavné opatrenie, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Hra na city: Ženy a deti ako nástroj psychologickej vojny bieloruského prezidenta
Tisíce migrantov sa už niekoľko týždňov pokúšajú prekročiť hranice medzi Bieloruskom a Poľskom. Teraz prerazili hranicu na dvoch miestach, píše epochtimes.de. Podľa poľskej rozhlasovej stanice "Białystok" v noci na utorok prešli do Poľska dve... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová