Cirkus v parlamente! Mazurek nazval Lengvarského Dr. Mengele
11 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Koronavírus a jeho mutácia Delta sa šíri Slovenskom ako blesk. Vláda sa preto rozhodla prijať nové opatrenia na zastavenie jeho šírenia. Narazila však na opozíciu.

Vláda síce prijala nové opatrenia, lenže tie jej ešte musí odobriť parlament. A tu narazila na problém, pretože opozícia s jej krokmi, a najmä tým, že by sa podľa ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarkého mali prijať v zrýchlenom konaní, nesúhlasí. Ako informuje portál topky.sk, parlament o novelizácii zákonov v súvislosti s treťou vlnou pandémie koronavírusu rokuje od deviatej hodiny ráno.

Medvecký a Krupa boli vykázaní zo sály, Fico sa bránil, že je vraj kardiak

Rokovanie parlamentu o vládou navrhovanej novelizácii zákonov v súvislosti s treťou vlnou pandémie koronavírusu, a najmä s návrhom zaoberať sa nimi v zrýchlenom legislatívnom konaní narazilo nielen na odpor opozície, ale aj na zaujímavé scény. Hneď v úvode totiž museli schôdzu prerušiť, pretože poslanci Medvecký a Krupa nemali na tvári respirátor, a tak museli zo sály odísť. O pár minút neskôr bol vykázaný z rokovacej sály aj Robert Fico, lebo nemal rúško ani respirátor, ale iba ochranný štít. „Som kardiak, nemôžem nosiť rúško ani respirátor,“ bránil sa Fico. „Pokiaľ viem, vo vyhláške nie je, že kardiak nemôže nosiť ochranné pomôcky,“ zareagoval Gábor Grendel a vyzval ho, aby predložil o svojom zdravotnom problémy doklad. Na to sa v sále strhol krik. Hašterenie a vrava ako na arabskom trhu pokračovala aj v ďalších minútach, kde si opoziční poslanci s tými koaličnými nič nedarovali a invektívy lietali na obe strany.

AKTUÁLNE Konzílium rozhodlo: Situácia je kritická! V hre je aj lockdown
Len pred pár dňami minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský avízoval, že sa nebráni zvoľneniu opatrení pre zaočkovaných aj v čiernych okresoch. Dnes je, zdá sa, všetko inak. Včera rokovalo konzílium odborníkov, a tí odporúčajú zaviesť prísne... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Návrh novej legislatívy hovorí napríklad o možnosti, že by sa zamestnanec musel pri vstupe do práce preukázať potvrdením o očkovaní proti ochoreniu COVID-19, potvrdením o prekonaní ochorenia alebo negatívnym výsledkom testu. Po odsúhlasení zrýchleného režimu by mali poslanci pristúpiť k prvému čítaniu. Následne by mali zasadnúť výbory. V druhom čítaní by mali návrh prerokovať už zajtra. Dnes ešte na poslancov hlasovanie o zákone o pomoci tehotným ženám, ktorý predložila Anna Záborská a hlasovať majú tiež o tom, či návrh reformy nemocníc posunú do druhého čítania. Poslanci vyčerpali už takmer všetky body 48. schôdze, ktorá trvá už štvrtý týždeň.

Nové prísne opatrenia: Čaká nás lockdown pre neočkovaných a ešte väčšie rozdelenie spoločnosti!
Máme poslednú šancu vyhnúť sa tvrdému lockdownu pred Vianocami! S týmto varovaním navrhli odborníci vláde prijať nové opatrenia. Neočkovaní pocítia tvrdé obmedzenia. V čiernych okresoch bude ten lockdown platiť práve pre nich, píše portál... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

„Ja neodídem, ja tu budem stáť aj do večera,“ bránil sa zaťatý Mazurek 

Ako prvý mal v dnešnej rozprave vystúpiť poslanec Milan Mazurek. Povedať však stihol iba pár slov, ktorými narážal na ministra Lengvarského: „Vážená vláda, lebo to nemôžem nazvať ani slovenskou vládou. Tuto pán Mengele...,“ stihol povedať Mazurek, no keďže si odmietol nasadiť respirátor, poslanec Ján Benčík z SaS ho ihneď zastavil v jeho rozlete. „Tuto pán Benčík mi povedal, aby som vypadol. Vy radi selektujete ľudí, že?“ pokúsil sa o obranu Mazurek. „Ja s tým nemám problém, oni majú s tým problém, oni si to spôsobili,“ dodal republikán, ktorý si napokon aj s kolegom Sujom nasadili rúška len pod nos. Poslanec Milan Laurenčík z SaS, ktorý viedol dnešnú schôdzu, podotkol, že pred rokovacou sálou sú k dispozícii respirátory, Mazurek si ho ale odmietol nasadiť. Nepomohli ani dohovárania ďalšej členka SaS, šéfky zdravotníckeho výboru Janky Bittó Cigánikovej.

COVID automat sa prehodnotí: Nastanú zmeny v čiernych okresoch?
Bude sa meniť COVID automat? Je to celkom možné, lebo konzílium odborníkov sa rozhodlo zaoberať sa jeho prehodnotením. Zídu sa kvôli tomu už najbližší štvrtok 4. novembra, píše portál interez.sk. Celé Slovensko na COVID automate postupne tmavne a... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Predsedajúci napokon až trikrát vyzval Mazureka spolu s ďalšími členmi hnutia Republika nasadiť si respirátory, no márne, odmietli to. „Svojím správaním narúšate poriadok v sále,“ upozornil opäť predsedajúci Mazureka. „Ja sa správam jak decko? Však vám to vadí. Vy mne obmedzujete právo vystupovať ako poslancovi,“ nedal sa Mazurek, ktorý si aj naďalej odmietal dať respirátor a pohnúť sa z miesta pohnúť. „Pán poslanec, vzhľadom na to, že ste ma neposlúchli vás a pána poslanca Krupu vykazujem z rokovacej sály,“ povedal predsedajúci schôdze Laurenčík. „Ja neodídem, ja tu budem stáť aj do večera,“ zareagoval trucovito Mazurek, a tak bola schôdza prerušená na 15 minút.

Sedem dôvodov, prečo by mal byť Covid automat ihneď zrušený
Ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému sa niekoľko aktivistov pokúšalo doručiť Výzvu na zrušenie Covid automatu. Márne. Šéf rezortu ich totiž neprijal. Za ministrom Lengvarským sa spoločne s poslancom parlamentu Miroslavom Heredošom... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Jozef Uhlárik