Čaputová nezvyčaje tvrdo Matovičovi: Nemáte na to, choďte od toho!
11 | 11 | 2021 I TASR/Eka Balašková

Prezidentka prehovorila nezvyčajne tvrdo - podľa nej je obrovským problémom neschopnosť presadiť akúkoľvek reformu, všimol si Nový čas.

U Závodského v relácii to povedala dnes na poludnie. Koalícia dodnes nedokázala schváliť reformu súdnictva, nemocníc, ani národných parkov. Čo sa týka paragrafu 363, podľa prezidentky by bola nutná reforma celej prokuratúry.

Slovensko sa lúči s Mekym Žbirkom, legendou, ktorá na hudobnej scéne žiarila vyše 50 rokov
V občianskom preukaze mal meno Miroslav Žbirka, no väčšina ľudí ho pozná hlavne ako Mira, či Mekyho. Človeka s úsmevom chlapca, humorom Angličana a neodmysliteľnou gitarou. Chlapec z ulice Narodil sa 21. októbra 1952 v Bratislave otcovi Šimonovi... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Eka Balašková
?session=true

Nemáme na to

„Na reformy sú viazané milióny eur z Plánu obnovy. Ja by som preto citovala pána Matoviča, ktorý povedal, že ak na to nemáme, poďme od toho,“ povedala prezidentka. Tá nerozumie, že na Slovensku je vláda s legitimitou z volieb. Takže má vládnuť, nie zaťažovať sa vzájomnými konfliktmi natoľko, že nedokáže presadiť žiadnu reformu. Aj napriek tomu, že má kvalitných ľudí s dobrými zámermi.

Pozvánka na diskusiu

Čaputová tiež uviedla, že predsedov koaličných strán si pozvala na diskusie. „Som v kontakte s členmi vlády a predstaviteľmi politických strán. Z vonkajšieho pohľadu sme v kríze a máme rozhádanú vládu. To je to, čomu čelí občan.“ zhodnotila Čaputová.

Hra na záujem?

TASR zverejnila, že podľa prezdentky "Na Slovensku je hra na záujem o referendum. Je nezodpovedné burcovať ľudí a rozvíjať vášne pre to, aby mohla opozícia útočiť na prezidentský úrad, o ktorý jej do budúcna ide." Prezidentka má pochybnosti, či opozičným politikom ide v otázke referenda naozaj o referendum. "Keby oň išlo, tak po diskusii s ústavnými právnikmi by sa dali naformulovať otázky tak, aby sa dalo vypísať. Namiesto toho čelím absolútnym bludom a klamstvám a naozaj ma to vyrušuje."  Prezidentka podľa TASR skonštatovala, že ak sa rozhodne otázky overiť na Ústavnom súde SR, nie je to marenie referenda. 

Advokátka Pirošíková: Vláda PORUŠUJE medzinárodné právo i ústavné práva Slovákov
Relácia TA3 Tak takto?! je známa tým, že si pozýva aj hostí z iných názorových prúdov. V súvislosti s témou epidemických opatrení a vakcinácie. Včera si Anka Žitná pozvala do svojej relácie známu advokátku Maricu Pirošíkovú, bývalú zástupkyňu... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Zlepšenie komunikácie?

Podľa prezidentky má vláda podiel na menežmente pandémie a na výslednej situácii.  Ako uviedla TASR, prezidentka ocenila zlepšenie komunikácie opatrení a pandémie.