U Remišovej aj digitálna samochvála smrdí
10 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Chvála Veroniky Remišovej na sociálnej sieti by bez útoku na Fica, alebo Pellegriniho bola zrejme menej zaujímavá. A preto okrem toho, že sa chváli aj útočí. V najnovšom príspevku si ako terče vybrala Petra Pellegriniho a Richarda Rašiho. Remišová píše o vizitke "digitálnych lídrov" Smeru. Ale aj o tom, že napriek útokom a pokusom diskreditovať a spochybniť jej prácu a prácu jej rezortu, v nej bude aj naďalej pokračovať. 

"Prvý veľký prípad európskej prokuratúry je kyberprojekt úradu Pellegriniho a Rašiho, ktorý som hneď po nástupe vlády dala skontrolovať," píše. Remišová poukazuje na to, že keď prebrala úrad po "digitálnych lídroch" Smeru, Petrovi Pellegrinim a Richardovi Rašim, veľmi jasne deklarovala zmenu v prístupe k štátnemu IT.

"V prvom rade nulovú toleranciu ku korupcii. Vybavovači, kšefty súkromných firiem a predražené zákazky za peniaze nás všetkých museli skončiť. Takisto prišla dôsledná kontrola a audit podozrivých projektov. Po našich upozorneniach Najvyšší kontrolný úrad potvrdil vážne podozrenia v kyberprojekte za 52 miliónov EUR. A postúpil ich polícií. Dnes sa dozvedáme, že prípad vyšetruje novozriadená európska prokuratúra," vysvetľuje.

Sulík sa zobudil! Ide do boja?
Podľa nových pravidiel budú môcť zamestnávatelia zistiť, či je zamestnanec v režime OTP, Podľa premiéra bude vláda kvôli tomu meniť aj zákony. Zamestnávateľ môže týchto zamestnancov testovať a je povinný to dvakrát do týždňa zabezpečiť. Dnes to... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Raši a Pellegrini sa do nej vraj navážajú

Veronika Remišová kritizuje Richarda Rašia a Petra Pellegriniho za to, že sa od začiatku jej pôsobenia do nej navážajú a snažia sa spochybniť prácu, ktorú v rezorte robia. "Keď som upozornila na podozrenia pri tomto projekte, pán Raši sa vyjadril, že som opäť pospájala nespojiteľné, len aby som si mohla urobiť tlačovku," konkretizuje. 

V závere príspevku Remišová dodáva, že je zvedavá, či sa v podobnom duchu plánuje vyjadriť Richard Raši aj pre vyšetrovanie európskej prokuratúry. "Za tento projekt okrem trestného vyšetrovania hrozia aj obrovské korekcie, ktoré v konečnom dôsledku zaplatia všetci občania Slovenska," píše. Aj keď nie je zrejmé, ktorá strana bude mať pravdu. 

Matovičov zvláštny splín
Matovičova príliš sentimentálna povaha sa nezaprie. Na sociálnej sieti zverejnil video z čias hlbokého komunizmu. V ňom skupina tvrdo pracujúcich ľudí prichádza pre svoju mzdu, ktorú nie je potrebné diskrétne odovzdávať. Každý si jednoducho vezme... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Ivan Mihale