Sulík sa zobudil! Ide do boja?
10 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Podľa nových pravidiel budú môcť zamestnávatelia zistiť, či je zamestnanec v režime OTP, Podľa premiéra bude vláda kvôli tomu meniť aj zákony. Zamestnávateľ môže týchto zamestnancov testovať a je povinný to dvakrát do týždňa zabezpečiť. Dnes to oznámil premiér Heger. Sprísniť sa majú aj niektoré iné pravidlá, o ktorých sa rozprávala Zuzana Kovačič-Hanzelová.

Sankcie

„Hlavnou sankciou bude že keď reštaurácie nebudú dodržiavať opatrenia, tak ich hlavný hygienik zavrie. A ja verím, že väčšina prevádzkovateľov chce mať otvorené." komentuje nové opatrenia pre očkovaných v čiernych okresoch Richard Sulík. Keď je to všade inde vo svete možné, tak snáď to dokážeme aj tu. Je to ďaleko lepšie ako reštaurácie v čiernych okresoch paušálne zavrieť” 

D. Daniš - Zásahom polície v Piešťanoch nebezpečne posúvame hranice primeranosti
Z miestneho konfliktu provokatérov a pokladníčok, s následným zásahom policajtov v Piešťanoch sa vďaka sociálnym sieťam stal na Slovensku "celospoločenský problém". Samozrejme, so stíhaním organizovaných provokatérov, nikto príčetný nemôže mať... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Čo je veľa...

Zákaz vychádzania pre neočkovaných, ani povinné očkovanie niektorých skupín však podporený nebol. Prečo, vysvetľuje minister hospodárstva: „Tento zákaz vidím, ako príliš silný. Stále sme hovorili, že chceme očkovaných zvýhodniť. Hranica medzi zvýhodnením očkovaných a znevýhodnením neočkovaných je tenká. Podľa nášho názoru to zachádzalo ďaleko.” 

Reformy potrebujeme

„Budeme sa ich snažiť robiť aj bez Borisa Kollára a Sme rodina. Zároveň si treba otvorene položiť otázku, načo nám je v koalícií partner, ktorý všetko rozumné sabotuje a zároveň pretláča nejaké svoje hlúposti." konštatuje Sulík na adresu "neposlušného" koaličného partnera: "Napríklad zákon o nájomných bytoch považujem za  absolútne nereálny. Mali sme asi 80 pripomienok, z toho 5-10 naozaj zásadných," 

Harabin a Mazurek oslobodení, Marček v problémoch
„Obeťami“ vlaňajších protivládnych protestov 17. novembra mali byť aj poslanec parlamentu Milan Mazurek a exminister spravodlivosti a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin. Obaja však vyviaznu bez trestu. Vlani 17. novembra sa na... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik