Študenti v uliciach: "Naše školy nie sú vaše firmy!"
10 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Naše školy nie sú Vaše firmy!" Aj takýto transparent držali študenti dnes, pred Univerzitou Komenského v Bratislave krátko pred 14:30 hodinou. Zhromaždili sa a majú namierené smerom k Národnej rade Slovenskej republiky, kde odznie časť toho, čo študenti požadujú. Ako odznelo v živom vysielaní denníka Pravda, mobilizujú sa naprieč celým Slovenskom a plánujú veľké zhromaždenie.

Deň študentov, 17. november sa blíži. Tak, ako pred mnohými rokmi, aj dnes sa študenti zišli, aby vyjadrili svoju nespokojnosť. Týka sa návrhu vysokoškolského zákona, ktorý je momentálne v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

Študenti mali v rukách transparenty na ktorých bolo napísané: "Naše školy nie sú vaše firmy," a " Za slobodné školstvo."

U Remišovej aj digitálna samochvála smrdí
Chvála Veroniky Remišovej na sociálnej sieti by bez útoku na Fica, alebo Pellegriniho bola zrejme menej zaujímavá. A preto okrem toho, že sa chváli aj útočí. V najnovšom príspevku si ako terče vybrala Petra Pellegriniho a Richarda Rašiho. Remišová... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Veľký protest sa plánuje 16. novembra

Účastníčka zhromaždenia, ktorú oslovil redaktor denníka Pravda v živom vysielaní uviedla, že sa zišli, aby vyjadrili svoj nesúhlas s reformou a žiadajú, aby aj ich hlas bol vypočutý. "Pôjdeme celým mestom až pred Národnú radu Slovenskej republiky," uviedla.

Študenti žiadajú zabezpečenie a podporu. Spájajú sa naprieč celým Slovenkom. Pred NR SR dnes odznie časť ich požiadaviek. Proti novele, ktorá je v pripomienkovom konaní sa plánuje aj ďalší protest a to v utorok 16. novembra o 13.00 hod. Podporia ho univerzity, predstavitelia vysokoškolských organizácií či Klub dekanov fakúlt vysokých škôl SR.

Matovičov zvláštny splín
Matovičova príliš sentimentálna povaha sa nezaprie. Na sociálnej sieti zverejnil video z čias hlbokého komunizmu. V ňom skupina tvrdo pracujúcich ľudí prichádza pre svoju mzdu, ktorú nie je potrebné diskrétne odovzdávať. Každý si jednoducho vezme... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Ivan Mihale